MHP'li Karaköse'den Çanakkale Vurgusu - Son Dakika
Yerel

MHP'li Karaköse'den Çanakkale Vurgusu

MHP\'li Karaköse\'den Çanakkale Vurgusu

MHP Manisa Milletvekili aday adayı Erdinç Karaköse ülkemizde yaşanan olayların yüz yıl önce Çanakkale'de yaşananlarla aynı olduğunu sadece şekil değiştirdiğini söyledi.

16.03.2015 15:04  Güncelleme: 15:31

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili aday adayı Erdinç Karaköse bugün ülkemizde yaşanan olayların yüz yıl önce Çanakkale'de yaşananlarla aynı olduğunu sadece şekil değiştirdiğini söyledi.

Manisa'da uzun süre Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yapan Erdinç Karaköse MHP Manisa Milletvekili aday adaylığını yoğun bir katılımla MHP Manisa İl Binası önünde yaptı.

Karaköse'nin aday adaylığı tanıtım toplantısına MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdinç Karaköse'nin aday adaylığı tanıtım toplantısı önceki kısa bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Tanju Balatlı haziran genel seçimlerinin ülkemiz için çok önemli olduğunu ve belki de bir daha bu tarzda bir seçim olmayacağına dikkat çekerek MHP'nin genel seçimlerde büyük bir zaferle çıkacağını söyledi.

Manisa'da uzun süre Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yapan ve Manisa'ya birçok Marka değeri kazandırdığını anlatarak, "Ortaya çıkardığım bu değerlerin Manisa'nın insanının hak ettiği değerlerle yeterince örtüşmediğini, bunun acısını sancısını çeken bir bilen olarak bende bu süreçte siyasete girmeyi siyasetin gücüyle insanımızın hak ettiği bir yaşam düzeyini bizim insanımıza kazandırmak için bir görevi bir misyonu, her şeyimi yoluma baş koyarak bu yola çıktım. Ben bu süreçte bana destek olan bağrını açan Sayın İl Başkanım ve yöneticilerine başta Saruhanlı İlçe Teşkilatı başkanım ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'ARTIK İÇİN ACIYOR'

Karaköse siyasete neden girdiğini de şöyle açıkladı:

"Geleceğin Manisa'sına, geleceğin vatanına hizmet etmeye niçin karar verdim? Artık için sancıyor, içim kan ağlıyor desem az gelir. Artık bu ülkede bu ülkenin insanının topraklarının sahipsiz olmadığını herkesin görmesi ve bilmesi için girdim. Biz bugün burada geleceğimizi yeniden planlamaya, yeniden düzenlemeye çalışırken, yüzyıl önce bugünlerde Çanakkale'de bizim atalarımız, dedelerimiz, metrekareye bin tane belki de daha fazla merminin düştüğü bu yerde bu vatan için yapılabilecek en son görevlerini bizler için yapıyorlardı. Onların o gün için yapabileceği tek şey göğüslerini siper ederek canlarını vermekti. Onlar bize o canlarını vererek bize bu günü emanet ettiler. Bize düşen görev onların emanet ettiği bu vatanı onların emanet ettiği bu toprakları, onların emanet ettiği bu milleti geleceğin en müreffeh en refahı yüksek kuvvetli bir millet haline getirmek. Bu her Türk'ün sorumluluğudur. Her Türk bu sorumlulukla, bu bilinçle hareket ederek, bu bilinçten yola çıkarak vatanın geleceğini bizim geleceğimize katmak için çalışmak zorundadır. Ben de bu şuurla, bu şiarla yola çıkarak bu camianın, bu milletin sigortası, bu vatanın sigortası bu vatanın sevdalıları ile birlikte siyasetin içinde çalışmaya, başımı koymaya karar verdim. Hepinizden Allah Razı olsun."

SİYASET ÖNÜNDE İLK KONUŞMA

Şimdiye kadar sayısız konuşma yaptığını ancak siyasetin önünde ilk kez konuşma yaptığını ve bu yüzden de oldukça heyecanlı olduğunu kaydeden Karaköse, "Bugün hayatımın en önemli günlerinden birini yaşıyorum. Artık bu memleketin sahipsiz olmadığını, bu milletin geleceğinin daha müreffeh daha aydın, daha huzurlu ve mutlu günlerde insanımızla bir arada birlikte barış içerisinde, huzur içerisinde geleceği yaşamayı hak ettiğini herkese ispatlamamızın, herkese göstermemizin günü gelmiştir. Artık kaybedecek vaktimiz de zamanımız da yok. Bütün dünyaya ülkemiz üzerinde, milletimiz üzerinde çeşitli emelleri olanların bilmesi gereken bir gündeyiz. Böyle bir zaman dilimi içerisindeyiz. Yüz yıl önce Çanakkale'de yaşadıklarımızın bir benzerini bugünlerde yaşıyoruz. Bizlerin üzerinde yine böyle büyük bir savaşın, gizli örtülmüş bir savaşın içinde olduğumuzun bilincinde olmamız ve Türk milleti tarafından bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Ben de o yüzden bu davanın içerisinde, siyasetin içerisinde yer almaya, siyasetin gücüyle bizim insanımızın geleceğine güç katmaya bu yolda baş koymak için aday adayı oldum" dedi.

'BUGÜN YAŞANANLAR ÇANAKKALE'DE YAŞANANLARDAN FARKSIZ'

Bugün yaşanan gelişmelerin Çanakkale'de yaşanan durumlardan farksız bir durum olduğunu kaydeden Karaköse, "Belki de birçok şeyin şekli değişmiş, o gün Çanakkale'de göğüslere gelen kurşunların bir farklı şekli görünmeyeni bugün bizim zihinlerimize yüreklerimize akın akın geliyor, bizi bombalıyor. Bizim benliğimizi, öz benliğimizin de kopararak bizi biz olmaktan çıkarmaya çalışıyor. Ha ölmüşüz ha benliğimizi kaybetmişiz. Biz Allah'ın yüce Türk Milletine verdiği bu benliği yüce Türk milletinin büyük ama çok büyük bir markası olarak dünyaya yeniden haykırmak zorundayız. Bu aslında çok da zor değil. Allah bize o yüreği vermiş. Sadece bombardıman altında kalan, bizi benliğimizden uzaklaştırmaya çalışan çeşitli akınların bertaraf edilmesi, bizi örten, bizim zihnimizi, yüreğimizi örten o kamuflajı ortadan kaldırarak ayağa kalkmamız gerekiyor. Biz de bugün bunun için buradayız" şeklinde konuştu.

Seçim çalışmaları boyunca kullandığı 'Marka Manisa'da yaşamak için bizimle yürü Manisa' sloganında da bahseden Karaköse, "Ya marka olacağız yada parya. Marka olmak için bu yola baş koyduk" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Karaköse'den Çanakkale Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement