MHP Taşköprü'de "İsmail Berber" Dedi - Son Dakika
Yerel

MHP Taşköprü'de "İsmail Berber" Dedi

MHP Taşköprü\'de "İsmail Berber" Dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Taşköprü İlçe Teşkilatı, 11. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

24.11.2014 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Taşköprü İlçe Teşkilatı, 11. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı.

Seçime tek liste halinde giren Taşköprü esnaflarından İsmail Berber, 3 yıllığına MHP İlçe Başkanı oldu. Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. MHP İl Başkanı İlhan Engin'in Divan Başkanlığı'nı yaptığı kongrede ilk olarak 2012 yılında yapılan olağan kongrede Taşköprü İlçe Başkanı seçilen ve 30 Mart mahalli seçimleri öncesi istifa eden Av. Mustafa Arabacı, kendisinin 8 Ocak 2012 tarihinde 9. Olağan Kongrede ilçe başkanı seçildiğini ve arada bir daha kongre olmadığını ve bugün yapılan kongrenin 11. değil 10. Olağan Kongre olduğunu ifade etti.

25 aylık faaliyetlerin kendi döneminde yapıldığına dikkat çeken Arabacı, "Zamanı geldiğinde bu kutsal emaneti size emanet ederim dediğim ülküdaşlarımıza verdiğim sözü tutamadım sizden özür diliyorum. Seçildiğin kongre salonunda bir hedef koymuştum ve MHP'li bir belediye başkanı olacak bu salonda demiştim. Bunu da yerine getiremedim özür diliyorum. Ülkü Ocaklı kardeşlerime seçim çalışmalarında ilçe başkanı olarak yanınızda olacağım demiştim, bulunamadım kendilerinden helallik istiyorum. 10 Şubat 2014 gecesi istifa ettim. Hakkınızı helal edin diye mesaj attığım yönetim kurulu üyelerinden özür diliyorum. Çünkü önümüzde alınması gereken bir seçim vardı ve yönetim kurulunun toplanarak istifanın duyurulması başka olumsuzluklara sebebiyet verebilirdi. ve ben o gece hareketin ve adayın önünü açmak için istifa ettim. Ülkücü harekete hakkım geçmişse helal ediyorum demiştim yine tekrar ediyorum" dedi.

"30 MART'TA MÜHRÜ ÜÇ HİLALE BASMAYI ŞAŞIRAN UYANIKLAR"

Daha sonraki konuşmayı ise mevcut MHP İlçe Başkanı semih Uğur yaptı. 30 Mart mahalli seçimleri öncesi partilerinin mensubu olan bazı kişilerin rüzgarın esintisine göre yön değiştirdiğini belirten Uğur konuşmasında; "Ulubatlı'dan intikam zamanı deyip, hayır yerine şer ile yarıştılar. 4 yıl 364 gün MHP'li olup, 30 Mart'ta mühürü üç hilale basmayı şaşıran uyanıklar, ilçeye hizmet gelmesi için iktidara oy verin diyen parti tüccarları, pazara kadar AKP'li, pazartesiden itibaren MHP'liyim diyen yüzleri ve sözleri belli olmayanları, doğru söze değil, yalan söze itibar edenleri, kısaca safını sözünü, özünü, nokta olmak varken, virgül olanları, ok gibi doğru olmak varken yay olanları, beyaza karar diyenleri, dün böyleydi, bugün böyle oldu diyenleri, hep beraber gördük, şahit olduk ve unutmamak üzere de not aldık" dedi.

Uğur şöyle devam etti: "Burçta 3 hilalin dalgalanmamasının sebebini size anlatmaya çalıştım. Yönetim olarak bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün oluşacak yeni yönetim bunu inşallah birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirecektir. Tek liste ile seçime katılan Taşköprü esnaflarından İsmail Berber ise konuşmasında; Ülkemiz ve milletimiz zor günlerden geçiyor, Doğu ve Güneydoğu'da birliğimizi dirliğimizi bozmak isteyen çapulcular, iç ve dış düşmanlar, bu topraklar üzerinde emelleri olanlar, şuan hepsi ittifak halindeler. Birde iktidarın tavizkar politikaları buna eklenince içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkmış durumda. Onun içindir ki 2015 genel seçimleri ülkemiz ve milletimiz için çok ama çok önem taşımaktadır. Genel seçimin öneminin bilinci ile ilçemizde yeni oluşacak kadromuzla çok çalışıp 30 Mart'ta alınan yüzde 49 oy oranını daha yukarı çıkartmanın azmi içinde olacağız. Ayrıca yüzde 49 oy alınmasında büyük pay sahibi olan Sayın Hasan Altan'a da teşekkür borçluyuz. Bundan sonrada tüm ülküdaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz."

MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı M. Ziya Yılmazbilen'de "Bundan 41 yıl öncede Taşköprü'ye geldim. Bu süre zarfında da hep sizlerle el ele kol kola olmaya çalıştım. Bizler en doğruyu tespit edip ortak doğruyu tespit eden bir siyasi hareketinin mensuplarıyız. Hiç kimse diyebiliyor mu Devlet Bahçeli şöyle yanlış bişey yapmış diye?" dedi.

Son olarak konuşan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "Ülkemizde artık Kürdistan adının iyice anılmaya başlandığı ve kimsenin sesini çıkarmadığı bir sürece girdik. Bundan sonrasında Abdullah Öcal ile devletin resmi olarak görüşebilmesinin önü açıldı. Türk milletinin geçtiği her ifadeden rahatsızlık duyan bu hükümetin temsilcileri askerlik mesleğinin tanımını değiştirdiler. Hatırlarsanız Kobani'ye destek adı altında bu ülkenin zararlara uğratıldığı insanlarımızın olduğu dönemde sayın Başbakan çıkıp bu eylemleri yapan insanlarla görüşecek hiç birşey yoktur dedi. Önümüzdeki hafta Abdullah Öcal ile görüşmelerin genişletilmesi ve sekretarya hizmetinin verilmesi meclise gelecek" dedi.

Konuşmaların ardından tek liste halinde seçime giren Taşköprü esnaflarından İsmail Berber'in yönetim kurulu listesi okunarak takdim edildi. Berber'in yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

"Asil Üyeler: A. Rahmi Demircioğlu, Yıldıran Yüksel, Esat Söylemez, Metin Ateş, Semih Uğur, Ömer Tuncel, Ali Eligüzeloğlu, Hasan Öztekin, Necip Tuncay, Yaşar Kartal, Mehmet Şahin, Adem Acar, Bünyamin Keskin, Ersan Şenç"

Yedek Üyeler: "Ziya Ergün, Şevket Demir, Kemal Demir, Vedat Güner, Onur Babuccueminoğlu, Ahmet Yıldız, Oğuzhan Kılıçarslan, Hakan Süratli, Baha Demir, Mustafa Şenel, Mustafa Kaya, Faruk Özkan, Oktay Yılmaz, Sinan Bilgin, Cengiz Gökkılıç, Muzaffer Yıldız, Şinasi Demir, İlhan Hünal, Kemal Yıldırım, Hasan Şekerlioğlu, Metin Özsoy, Hüseyin Tekin, Mafız Dağlıoğlu, Talip Yıldız, ata Aslan, Şükrü Özdemir, Cemal Tuncay, Osman Korkmaz."

MHP Taşköprü İlçe Kongresi'ne MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı M. Ziya Yılmazbilen, MHP İl Başkanı İlhan Engin, 23. Dönem Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, 30 Mart seçimlerinde MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu, MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu, Kastamonu Eski Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Yavuz ve Mehmet Sayan, Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Resul Köprülü ve partililer katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Taşköprü'de 'İsmail Berber' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement