Muş Vali Yardımcısı Kılınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Muş Vali Yardımcısı Kılınç Açıklaması

Muş Vali Yardımcısı Kılınç Açıklaması

Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, bu yıl Köylerin Alt Yapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında, 11 milyon lira yatırım gerçekleştiğini söyledi.

26.11.2012 14:45

Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, bu yıl Köylerin Alt Yapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında, 11 milyon lira yatırım gerçekleştiğini söyledi.

Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği 2. dönem toplantısında konuşan Kılınç, toplantıda birliğin çalışmalarını ve gelecek yıl yapılacak çalışmaların tahmini bütçesini ve faaliyet raporunu görüşeceklerini söyledi.

Bu yıl KÖYDES bütçesinin yanı sıra, İl Özel İdaresi ve Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ile de çalışma yürütüklerini ifade eden Kılınç, şöyle konuştu:

"Bunun yanında SODES projeleriyle çalışmalar yaptık. Ağırlıklı olarak yol, içme suyu, kanalizasyon ve eğitim yatırımları yaptık. Bu yıl toplam 11 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Köylerimizdeki problemleri çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Elimizdeki bütçeye göre çözüm ürettik. Tabi ihtiyaçlar çok. Ancak elimizdeki kaynaklarla ihtiyaçların tamamını karşılamak mümkün değil. Her yıl bütçemize göre yatırımları yaparak, ihtiyaçları gidereceğiz."

Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür Vekili Hasan Asi ise, önümüzdeki yıl KÖYDES çerçevesinde kırsalda kanalizasyon, içme suyu ve yol çalışmaları yapılarak, köy okullarına ve lojmanlara destek sağlayacaklarını kaydetti.

Çiftçi eğitim ve yayın faaliyetleriyle, çiftçilerin destekleneceğini dile getiren Asi, "Tarımsal alanda da çiftçilere katkı sunacağız. Sağlık ocakları ile sağlık evlerinin bakım ve onarımı için destekler vereceğiz. Cami, lojman ve taziye evlerine katkı sağlayacağız. Ağaçlandırma ile gençlik ve spor hizmetlerini destekleyeceğiz. Kültür ve turizm alanında da çalışmalar yapacağız" dedi.

Toplantıya, birlik encümenleri ve çok sayıda köy muhtarı katıldı.

Muhabir: Sabri Yıldırım/ Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş Vali Yardımcısı Kılınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement