Müsiad Konya Heyeti Cezayir'de - Son Dakika
Yerel

Müsiad Konya Heyeti Cezayir'de

Müsiad Konya Heyeti Cezayir\'de

MÜSİAD Konya Şubesi, yurt dışındaki fırsatların belirlenmesi ve Konyalı iş adamlarının buralarda daha etkin iş yapabilmesi için gerçekleştirilen iş gezileri kapsamında Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde iş görüşmeleri yapıldı.

11.06.2014 13:59

MÜSİAD Konya Şubesi, yurt dışındaki fırsatların belirlenmesi ve Konyalı iş adamlarının buralarda daha etkin iş yapabilmesi için gerçekleştirilen iş gezileri kapsamında Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde iş görüşmeleri yapıldı.

MÜSİAD Konya Şubesi öncülüğünde, MEVKA Desteğinde yapılan Cezayir iş gezisine MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Başkan Yardımcısı İbrahim Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Yaya, Murat Çankırlı, Hıfsı Soydemir ile MÜSİAD Konya Üyeleri; Lütfi Can Başaran, Mehmet Akdaş, Veysel Yaman, Mehmet Dikkaya, Ahmet Ünal ve MEVKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver katıldı. Heyete Ticaret Müşaviri Hasan Aslan ve Ticaret Müşavir Yardımcısı Erhan Karakoç da eşlik etti.

Cezayir İş Gezisinin ilk gününde heyet Université d'Alger "3" ve CAAID işbirliği ile düzenlenen "Yatırım ve Ticaret Forumu" gala yemeğine katıldı. Gala yemeğinde Cezayir ile işbirliği olanakları ve ticaret imkanları konuşulurken çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Cezayir Üniversitesi'nde organize edilen iş birliği toplantısına da katılan MÜSİAD Konya heyeti, burada "Investment Climate in Konya" isimli tanıtım filmi izletildi ve daha sonra çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Cezayir'in en büyük fuarlarından birisi olan FIA Cezayir Uluslararası Fuarını ziyaret eden Konya heyeti, Konya'dan bu fuara iştirak eden firmaların stantlarını ziyaret etti. Fuar organizasyonu çerçevesinde çeşitli iş adamları ile ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Cezayir Ulusal Yatırım Ajansı olan ANDI'yi de ziyaret eden Konya heyetine burada ülkedeki uygun yatırım faaliyetleri açısından teşvik fırsatları, teşvik planları ve vergi muafiyetleri, ülkede iş kurmak isteyen Türk yatırımcıları için prosedüre ilişkin konularda bilgi verildi.

Cezayir'in TOBB'un Cezayir'deki muadili CACI'yi ziyaret eden heyeti burada CACI Başkanı ağırladı. Dış İlişkiler Sorumlusunun da hazır bulunduğu toplantıda karşılıklı tanışma ve görüş alışverişi gerçekleştirildi. Toplantıda heyet adına MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver ve Ticaret Müşaviri Hasan Aslan, Cezayir ile ticaretin ve yatırımların geliştirilmesi hususunda görüşlerini dile getirdi.

Cezayir İş Görüşmeleri hakkında değerlendirme yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "MÜSİAD olarak yurt dışındaki yatırım fırsatları ve iş olanaklarının yerinde tespitine önem veriyoruz. Son dönemde özellikle ihracatımızın arttırılması, yurt dışında fırsatların belirlenmesi için çalışma yaptık. Bu çerçevede Kuzey Afrika'da yer alan Cezayir'e iş ziyareti gerçekleştirdik. Cezayir'de Konyalı iş adamlarımızın etkin bir şekilde çalışmalarının olduğunu biliyoruz ancak bunun daha ileri noktalara taşınması için burada önemli temaslarda bulunduk. Yurt dışındaki iş fırsatlarını değerlendirmek için bundan sonrada yurt dışı gezilerimiz devam edecek" dedi.

Cezayir gezisinde Türkiye Cezayir Büyükelçisi Adnan Keçeci'yi ziyaret eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve heyet Büyükelçimiz Adnan Keçeci ile karşılıklı görüşme yaptı. Cezayir'de Türk iş adamlarına uygulanan yaptırımlar ve iş olanaklarının görüşüldüğü ziyarette Başkan Dr. Lütfi Şimşek büyükelçimize ziyaretin anısına hediye takdim etti. Programın son günü ise yüzden fazla katılımcının yer aldığı bire bir iş görüşmeleri toplantısı organize edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Konya Heyeti Cezayir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement