Nazım Hikmet, Doğançayır'da Anılacak - Son Dakika
Yerel

Nazım Hikmet, Doğançayır'da Anılacak

Nazım Hikmet, Doğançayır\'da Anılacak

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran, bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan "Nazım Hikmet ve Kuva-i Milliye Şehitlerini Anma" etkinlikleri kapsamında Eskişehir’in Doğançayır Mahallesi’nde anılacak.

04.06.2014 19:03

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran, bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan "Nazım Hikmet ve Kuva-i Milliye Şehitlerini Anma" etkinlikleri kapsamında Eskişehir'in Doğançayır Mahallesi'nde anılacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından 7 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de desteklenecek olan anmada, Nazım Hikmet'in Doğançayır'daki anıtsal mezarı başında yapılacak konuşmaların ardından, şiirler okunacak ve Doğançayır merkezindeki çardak altında söyleşi gerçekleştirilecek. Şiir okumalarında Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri Nurullah Can, Tahir Şilkanile Ahmet Yeniev, Banu Öge, Muzaffer Cura ve Ali Birecik yer alacak. Doğançayır Semah Ekibi de birer gösteri sunacak.

Program kapsamında saat 14.00'de gerçekleşecek söyleşinin sonrasında akşam ise konser düzenlenecek. Konserde sanatçılar Hasibe Karaman, Erensoy Akkaya, Serhan Kansız, Naki Karamaşa ve Muharrem Kökkoca sahne alacak.

Öte yandan bu yıl, "5'inci Nazım Hikmet Araştırma Ödülü", Nazım Hikmet üzerine araştırmalar yapan ve kitaplar yayımlayan araştırmacı-yazar M. Melih Güneş'e anma etkinliği sırasında verilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazım Hikmet, Doğançayır'da Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement