Niğde'de "Ekmek Kiosk" Sistemi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de "Ekmek Kiosk" Sistemi Açıldı

Niğde Belediyesince yürütülen "Sen de Ekmeğini Paylaş" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz ekmek almasını sağlayacak "Ekmek Kiosk" sisteminin açılışı yapıldı.

13.05.2015 21:11

Niğde Belediyesince yürütülen "Sen de Ekmeğini Paylaş" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz ekmek almasını sağlayacak "Ekmek Kiosk" sisteminin açılışı yapıldı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, bir markete kurulan kiosk açılışında, Niğde Belediyesinin başlattığı  projelerle kentin 5 yıl içerisinde bölgenin başkenti olacağını belirterek, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir prensibiyle yürüttüğü proje dolayısıyla Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu da orijinal ve yenilikçi bu projenin hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, projenin Türkiye'de ilk kez Niğde'de uygulandığını ifade etti. Kiosk sisteminin kent genelindeki 10 ayrı markette kurulduğunu dile getiren Akdoğan, "Yaklaşık 5 ay önce deneme amacıyla sistemi başlattık. Şu ana kadar 2 bin 500 vatandaşımız yaklaşık 10 bin ekmek bağışı yaptı. Açılışın ardından bağışların artacağını düşünüyoruz. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne müracaat eden ve uygun görülen 110 aileye Sosyal Yardım Kartı 'Niğkart' verildi. Talep eden hemşerilerimize bundan sonra da verilecek" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesen protokol üyeleri, Kiosk'a GSM numaralarıyla giriş yaparak, ekmek bağışında bulundu.

Bankamatik benzeri kiosk sistemi, hayırseverlerin GSM numaralarıyla istedikleri miktarda ekmek bağışı yapmasına olanak sağlıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da bu bağışlar sayesinde sistemin bulunduğu marketlerden ücretsiz ekmek alabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de 'Ekmek Kiosk' Sistemi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement