Nusaybin'de Süt Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Nusaybin'de Süt Dağıtımı

Nusaybin\'de Süt Dağıtımı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi olarak okullarda süt dağıtımı başladı.

02.05.2012 17:30

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi olarak okullarda süt dağıtımı başladı. Sütün güvenli olduğunu test etmek için Mardin'in Nusaybin ilçesindeki ilk sütü Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın içti.

Süt dağıtımı, Nusaybin Atatürk İlköğretim Okulu'nda Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Şube Müdürleri İdris Akbaş ve Abdurrahim Tan ile Okul Müdürü Mehmet Zeki Can tarafından öğrencilere dağıtıldı. Türkiye'nin ABD ve Avrupa ülkelerindeki süt tüketimini kıyaslayan Milli Eğitim Müdürü Aydın, ülkemizde süt ve süt ürünleri tüketimin çok az olduğunu söyledi. ABD'de de kişi başına yılda 292,

Avrupa Birliği ülkelerinde yılda kişi başı 342 Kg. süt tüketildiğini ifade eden Aydın, "Buna karşın bizim ülkemizde

kişi başına yılda 26 Kg. süt tüketilmektedir. Süt ve süt ürünlerinin tamamını ele aldığınızda kişi başına 176 kg. bir tüketim düşmektedir. Hatta bizim öylesine fakir ailelerimiz var ki belki saf sütü günlük olarak anne sütünden sonra belki hiç içmemektedir" dedi.

Süte karşı alerjisi olanlara süt dağıtımının yapılmayacağını kaydeden Aydın, "Alerjisi olmayan tüm çocuklarımıza süt dağıtacağız. Umarız faydası olur. Tabi bu çocuklarımıza olan faydasının yanında ülkemizde hayvancılık sektörüne de ciddi bir katkıdır.

Bir sosyal devlet anlayışıyla bu yapılıyor. Umarız çocuklarımıza, ailelerimize güzel bir faydası olur. Güzel bir süt içme alışkanlığına vesile olur" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın, sütün sağlıklı olduğunu göstermek amacıyla öğrencilerle birlikte süt içti. Nusaybin'de toplam 15 Bin 666 öğrenciye günlük süt dağıtımı yapılacak. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nusaybin'de Süt Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement