"O'nu En Güzel Kim Anlatır" Yarışması İl Finali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

"O'nu En Güzel Kim Anlatır" Yarışması İl Finali Yapıldı

"O\'nu En Güzel Kim Anlatır" Yarışması İl Finali Yapıldı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ortaokullar arası "O'nu (Peygamber Efendimizi SAV) En Güzel Kim Anlatır" yarışması İl Finali Büyük Şehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

13.05.2013 13:45

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ortaokullar arası "O'nu (Peygamber Efendimizi SAV) En Güzel Kim Anlatır" yarışması İl Finali Büyük Şehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Eski Genel Müdürü Remzi Ertek, çok ayıda daire amiri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı programa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve salonun yetersiz kaldığı gözlendi.

Ortaokul öğrencilerince Peygamber Efendimizin hayatından ve örnek ahlakından tabloları içeren özgün metinlerin sahnede ezbere seslendirildiği programda, duygulu anlar yaşanırken izleyenler gözyaşlarına hakim olamadılar.

Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız İlahi korosu, Tekman Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu İlahi korosu ve Özel Güneş İlkokulu İlahi korosu da söylediği ilahilerle programa renk kattılar.

Program sonunda bir değerlendirme konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Amacımız, çocuklarımızı çok yönlü yetiştirirken kendi değerlerimizle donatmak; bu niyetle yola çıktık beklediğimizin üstünde bir performans ve ilgi gördük bu süreçte katkıda buluna herkese teşekkür ederim."dedi ve önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir çalışma yapmayı düşündüklerini de ifade etti.

3 merkez ilçeden ilk üçe giren toplam 9 öğrencinin yarıştığı programda seçici kurul derecelendirme de zorlanırken 3 öğrenciyi birinci, 3 öğrenciyi ikinci, 3 öğrenciyi de üçüncü olarak seçti.

Yarışma sonunda, Palandöken İbni Sina Ortaokulundan Elanur Bölükbaşı, Palandöken Turgut Özal Ortaokulundan Bahtinur Deniz, Yakutiye Sabancı Ortaokulundan Vera Belgi Açıkgöz birinciliği, Yakutiye Erzurum İma Hatip Ortaokulundan Zehra Betül Ertek, Yakutiye 23. Temmuz Ortaokulundan Hacer Dilara Bozkurt, Aziziye Vali Vefik Kitapçıgil Ortaokulundan Semiha Hacı Ömeroğlu ikinciliği, Aziziye Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulundan Nazlıcan Ayçiçek, Palandöken Özel Aziziye Ortaokulundan Elif Nur Keki, Aziziye Başçakmak Ortaokulundan Beyzanur Dinç, üçüncülüğü paylaştılar. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'O'nu En Güzel Kim Anlatır' Yarışması İl Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement