Ödüllü Kısa Filmler İkçü'lü Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ödüllü Kısa Filmler İkçü'lü Gençlerle Buluştu

Ödüllü Kısa Filmler İkçü\'lü Gençlerle Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Medya ve İletişim Bölümü tarafından düzenlenen “Ödüllü Kısa Filmler Kampüse Geliyor” 2 gün süren film gösterimlerinin ardından düzenlenen "Yönetmenleriyle Kısa Film" söyleşisiyle son buldu.

14.12.2013 16:34

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Medya ve İletişim Bölümü tarafından düzenlenen "Ödüllü Kısa Filmler Kampüse Geliyor" 2 gün süren film gösterimlerinin ardından düzenlenen "Yönetmenleriyle Kısa Film" söyleşisiyle son buldu. İki gün süren gösterimlerde kurmaca ve belgesel türlerinde toplam 18 kısa film İKÇÜ'lülerle buluştu.

Öğrencilerinin sosyal ve kültürel olarak da mesleğinin öncüsü mezunlar olmasını hedefleyen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödülle dönen Türk yapımı kısa filmleri, İKÇÜ'lü öğrencilerin ayağına getirdi.

Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Murat Soydan'ın organizasyonuyla gerçekleştirilen kısa film gösterimlerinin söyleşi bölümüne; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Tancan Uysal, Prof.Dr.İbrahim Attila Acar, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turan Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Bşk.V.Nihat Sabuncular akademisyenler katıldı.

Sinema yazarı ve film eleştirmeni Burçak Evren'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, çektikleri kısa filmleri öğrencilerle buluşan yönetmenler Öğr. Gör. Musa Ak, Öğr. Gör. Hasan Basri Özdemir, Hakan Hücum, Koray Sevindi ve Abdurrahman Öner kısa film sektörü ve filmleri hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteci-Yazar Burçak Evren konuşmasında yeni bir üniversite olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin Türkiye'de bir çeşit üvey evlat muamelesi gören kısa film ve belgesel konusunda gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti: "İzmir Katip Çelebi üniversitesinin böylesine anlamlı bir etkinlik düzenlemesi, son 5 yılın en iyi filmlerini sanatseverlerle buluşturması oldukça sevindirici" dedi. Evren, yerel yönetimlerin sanat alanında üzerine düşen görevi hassasiyetle yapmasına da vurgu yaparak, "Buradaki her film 20'nin üzerinde ödül aldı. Bu yarışmaların birçoğunu yerel yönetimler düzenliyor. Koydukları ödüller ise 1000 TL ile 5000 TL arasında değişiyor. Ne yazık ki belediyeler 1000 TL'lik ödülü vermiyor. Yerel yönetimlerin sanata katkıda bulunurken, bin TL'lik ödülü vermeyerek sanatçıya bu meblayı çok görüyor. Çok güç şartlarda sanat icra etmeye çalışanlara bu şekilde davranılması bu alanın başka bir sorunudur" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda konuk yönetmenlere birer teşekkür plaketi takdim eden Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, böylesine sanat dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Prof.Dr.Akhan, "Umarım ki bizim de aramızdan iyi yönetmenler, senaristler, sinemacılar çıkar. Ülkemiz güzel yerlere doğru ilerleyecekse bu sadece tıpta, mühendislikte fen bilimlerinde olmaz. Sosyal alanlarda da sanatta da öne çıkılması başarılar kaydedilmesi gerekir. Sanat hayata renk katan diğer taraftır. Siz de bize güzel bir renk kattınız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödüllü Kısa Filmler İkçü'lü Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement