Offsshore'da Van-Erciş Grand Prıx'si Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Offsshore'da Van-Erciş Grand Prıx'si Tamamlandı

Offsshore\'da Van-Erciş Grand Prıx\'si Tamamlandı

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 6.yarışı Van-Erciş Grand Prix'nin lideri şampiyonada hegemonyasını devam ettiren ECI Cosmetics Men takımı oldu.

08.07.2012 17:00

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 6. yarışı Van- Erciş Grand Prix'nin lideri şampiyonada hegemonyasını devam ettiren ECI Cosmetics Men takımı oldu.

Van Gölü'nde sıralama turlarıyla başlayan son günde 9 takım ilk sırada kalkış elde etmek için suya indiler. Kerem Tuncer- Alpay Akdilek ikilisi-ECI Men Cosmetics takımı dün olduğu gibi ilk sırayı 1.32.57'lik derecesiyle kimseye kaptırmazken, yaklaşık 1 saniye gerilerinde Murat Leki-Orçun Tufan'dan oluşan Beşiktaş-Miele takımı ikinci sırada yer aldı. Efe Project-Mitsubishi Electric takımı ise Beşiktaş takımına 30 saliselik farkla Van-Erciş Grand Prix'inde üçüncü sırada kalkışa hak kazandılar.

Saat 14.00'te yeşil bayrağın kalkmasıyla başlayan yarış 20 tur üzerinden koşuldu. 18 sporcu ve 9 takımın start aldığı organizasyonun 7. turunda Max Dessaux - Jerome Brarda pilotajındaki GSYİAD- Galatasaray teknesi motor arızasıyla yarışa veda etmek zorunda kaldı. Yarışın son turlarında birbirine küçük bir dokunuşla teğet geçen WD40 ve Lenore Yacht takımı ise sorunsuz karaya ulaştılar. Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi 36.13.062'lik zamana imza atarak şampiyonadaki yerini güçlendirirken, ikinci sırada ise şampiyonanın en genç takımı Lenore Yacht yer aldı. Umur Duyar-İlker Özmen'den oluşan ekip 36.49.843'lük zamanlarıyla Van'dan kupayla ayrılan ikinci takım oldu. Podyumdaki üçüncü isim ise istikrarlı bir şekilde mücadele eden BJK-Miele takımı oldu. Murat Leki-Orçun Tufan'dan oluşan takım 37.02.078'lik dereceleriyle finişe ulaştılar.

Yarışın tamamlanmasıyla başlayan ödül töreninden önce Formula Future Türkiye Şampiyonası'nda finale kalanlara ve şampiyon gençlere madalyaları verildi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici, Class 1'de Simge Zirek -Taha Kalkan'a, Class 2 Muhammed Karakoyun -Emircan İş'e, Class 3'te Bedirhan Enterilli- Baran Caner'e, Class 4'te Elif Zirek- Baran Enterilli'ye ve Class 5'te ise Hakan Akdeniz- Hakan Can'a ödüllerini vererek, milli sporcu olarak Prag'taki UIM Formula Future Dünya Şampiyonası'nda başarılar dilediler.

Van-Erciş Grand Prix'nde dereceye girenlere kupaları ise Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Burhan Kayatürk ileVan İl Spor Müdürü Aslan Sinir ve İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık tarafından verildi.

Kupa töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 6. yarışı olan Van-Erciş Grand Prix'nin sona erdiğini söyleyerek, "Bizim bütün amacımız artık bu ülkede, bu kentte, bu bölgede iyilikler olsun, güzellikler olsun, insanımız huzurlu olsun, insanımız mutlu olsun. İnsanımız artık acı çekmesin istiyoruz. Ama görüyoruz ki iyilikten de, güzellikten de, rahatsız olanlar var. Bu halk acı çeksin diye, ızdırap çeksin diye, mutlu olmasın diye uğraşanlar var. Biz dün burada bu güzelliği yaşarken, maalesef Van'ın en huzurlu ilçelerinden birisi olan Bahçesaray'da iki köy korucumuz şehit edildi. Biz onların cenazelerine katılmak zorunda kaldık. Onlara Allahtan rahmet diliyorum. Artık şunu çok açık yüreklilikle söylüyoruz, artık bu halka hiç kimsenin acı çektirmeye hakkı yok. Halkımızın da kendilerine acı çektirenlere karşı artık daha tepkili olmasını bekliyoruz. Bu güzellikleri yaşamak varken, birileri ısrarla halk huzurlu olmasın, halk mutlu olmasın, halk acı çeksin diye çaba sarf ediyorsa buna öncelikle halkımızın tepki koyması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Offsshore'da Van-Erciş Grand Prıx'si Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement