Ogc'den İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Ogc'den İftar Yemeği

Ogc\'den İftar Yemeği

Ordu Gazeteciler Cemiyeti "24 Temmuz Basın Bayramı" dolayısıyla iftar yemeği verdi.

24.07.2013 22:18

Ordu Gazeteciler Cemiyeti "24 Temmuz Basın Bayramı" dolayısıyla iftar yemeği verdi.

Ordu'da bir otelde verilen yemeğe Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, daire müdürleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda basın mensupları katıldı.

AYDIN: "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

İftar yemeği sonrasında konuşan OGC Başkanı Recep Aydın, "Basın, insanın düşüncesini açıklayabilmesi, kendisini ifade edebilmesi, etrafında gelişen olaylardan bilgi sahibi olabilmesi, en temel ihtiyaçlarından birisidir" dedi.

Başkan Aydın, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin, vatandaşlarına tanıdığı düşünce, ifade ve basın özgürlüğü ile ölçüldüğünü belirterek, "Anayasamızda 'Basın hürdür sansür edilemez', 'Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır' ifadeleri yer almasına karşın, ne yazık ki ülkemizde gelişmiş demokrasideki manada bir basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Özellikle bizlerin içerisinde bulunduğu Anadolu basını bin bir güçlükler içerisinde hayatiyetlerini sürdürmekte ve gerçek bir demokrasi mücadelesi vermektedir. Ordu basını olarak basında sansürün kaldırılışının 105'inci yılını basın bayramı olarak kutlanan bu günde ve bu mübarek ramazan ayında sizlerle bir arada olalım istedik" şeklinde konuştu.

UZUN: "ANADOLU'DA GAZETECİLİK İŞİN NAMUSUYLA YAPILIYOR"

Başkan Aydın'dan sonra söz alan Samsun Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı, Samsun Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Anadolu'da gazeteciliğin işin namusuyla yapıldığını ifade ederek, "Yıllardır koşuyoruz bir bayrak yarışı içerisinde. Gazete dağıtıcılığından bu noktaya gelmiş bir kardeşinizim. Ben hayatım boyunca basın özgürlüğünü savunmuş, buna değer vermiş bir insanım. 37 yıllık meslek hayatımda özgürlüklerimiz her şeyin üzerinde ama sorumluluklarımızı da unutmamamız lazım. Bugün sansürün kaldırılışının 105'inci yılını kutluyoruz. Devletin matbaalara gönderdiği sansürler yok ama bugün hem kişisel hem ekonomik hem de kendi uyguladığımız oto sansür var. Bunu hepimiz yaşıyor. Kendi yaptığımız sansürün yolunu bulmadıkça yöntemini bulmadıkça kendimizi kandırmaktan başka bir iş yapmayacağımızı da samimiyetimle itiraf etmek istiyorum. İstanbul'da adını Gazeteciler Federasyonu'nun katkılarıyla ulusal basından çıkartarak kanuna yaygın basın olarak geçmesini sağladığımız İstanbul basının yanında bizim ne kadar büyük iş yaptığımızı anlayacaksınız. Basın Bayramı'nı kutluyor, bu akşam aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu

VALİ ÇİFTÇİ: "ORDU'NUN ÇOK GÜÇLÜ BASIN AYAĞI VAR"

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise yaptığı konuşmada basın mensuplarının bayramını kutlarken, Ordu'da göreve başlayalı 2 ay olduğunu, bu süre içerisinde Ordu'daki basın mensuplarını ve kuruluşları tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Çiftçi şöyle devam etti: "Ben Ordu'da göreve başlayalı yaklaşık 2 ay gibi bir süre oldu. Bu süre içerisinde hakikaten Ordu'nun ilçeleriyle birlikte çok güçlü bir medya, basın ayağı var. Hem olayları hızlı, alıyor ve insanlara iletiyor. Aynı zamanda yorumcuları da çok güçlü. Olayları da çok güçlü bir şekilde dile getiriyor. Böyle bir medya camiasını öncelikle kutluyorum. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." - ORDU

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement