Öğrenciler, Bergama'yı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler, Bergama'yı Gezdi

Öğrenciler, Bergama'yı gezdi İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 15 Eylül-26 Kasım tarihleri arasında 81 ilde hayata geçirdiği "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında üniversiteye hazırlanan 40 öğrenci İzmir'in Bergama ilçesini gezdi.

29.10.2017 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler, Bergama'yı gezdi

İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 15 Eylül-26 Kasım tarihleri arasında 81 ilde hayata geçirdiği "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında üniversiteye hazırlanan 40 öğrenci İzmir'in Bergama ilçesini gezdi.

Proje kapsamında çevre ilçelerden Bergama'ya gelen 40 genç ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezip görme fırsatı buldu. Farklı yerleri gezip görmenin mutluluğunu yaşayan gençler tarihi yapıları fotoğraflayarak yaşadıkları anı ölümsüzleştirdi. Bergama gezisinde gençlere Bergama Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Şahin ev sahipliği ve aynı zamanda ilçenin tarihi ören yerlerinde rehberlik yaptı. "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi Bergama gezisine Gençlik Merkezleri İzmir İl Koordinatörü ve aynı zamanda Bornova Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Gülcan ile Gençlik Merkezi İzmir İl Koordinatörlüğüne bağlı görevliler, Bergama İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Ergüner de katıldı.

Tarihi mekanları gezdiler

Bergama kültür gezisi Bergama'nın en büyük yapısı olan Kızılavlu diğer adıyla Bazilika ziyaretiyle başladı. Teleferikle Bergama Akropol Ören Yerine çıkılarak ören yeri gezildi. Antik Çağda şifa merkezi olan yerleşim alanında hastane, kütüphane, amfi tiyatro bulunan Asklepeion gezildi. Bergama Cleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesislerinde yenilen öğle yemeğinin ardından gençler Bergama'nın kent merkezinde yer alan Eski Osmanlı Arastası, Selçuklu Minaresi ve Ulu Cami gibi tarihi mekanları gezdi.

Gençler Bergama harmandalını tarihi Akropolde öğrendi

"Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında Bergama'yı gezen gençler, Bergama Krallığının başkenti Akropol'de Bergama İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli eğitmenler Zekeriya Kaçar ve Basri Dede eşliğinde Bergama yöresine özgü harmandalı oyununu öğrenerek hep birlikte oynadı. Gençlik Merkezleri İzmir İl Koordinatörü Ahmet Gülcan, "Bakanlığımızın yapmış olduğu projelerden birisini yürütüyoruz. Proje kapsamında ilimizin çeşitli yerlerinden özellikle dezavantajlı ve farklı bölgeleri tanımamış görmemiş gençlerimiz ile birlikte Bergama'dayız. Bergama Akropol'de farklı bir kültürel program gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında biz gençlerin özellikle bulunduğu çevreyi, yörelerini tanımalarını onların folklor, yemeklerini, kültürel değerlerini, manevi özelliklerini o yerleri görerek öğrenmelerini istiyoruz. Bu kapsamda 40 kişilik kafileler halinde gençlerimizle Bergama'dayız. Gençlerimiz Bergama İlçe Halk Eğitim Merkezine bağlı halk oyunları eğitmenleri ile birlikte Bergama'ya özgü folklor eğitimi aldı. Bu projede emeği geçen Bergama Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler mutlu ayrıldı

Geziye katılan ve Çandarlı'da eğitime devam eden Damla Irmak, "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesine okulumuz adına hep birlikte katıldık. Bergama'yı geziyoruz. Çok mutluyuz "derken, 5 yıldır gençlik merkezinde gençlik lideri olarak çalıştığını ifade eden Serap Karayel de "Gençlik ve Spor Bakanlığının Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi için Bergamadayız. 40 genç ile birlikte bilmedikleri ve daha önce hiç gezip görmedikleri yerleri geziyoruz. Bergama'da olmaktan dolayı gençler mutlu, biz de mutluyuz" diye konuştu. Bergama gezisi, hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Öğrenciler, Bergama\'yı Gezdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler, Bergama'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement