Sivas'ta sınıf öğretmenliği bölümü öğrencisi bir grup genç, Van'ın Çaldıran ilçesindeki bir ilköğretim okulunda kütüphane oluşturmak için kitap toplama kampanyası başlattı.
Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Van'ın Çaldıran ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda kütüphane oluşturmak için harekete geçti.
Van'da, "Cumhuriyet Kütüphanesi" projesi kapsamında "Bir Kitap da Sen Ver" sloganıyla, Yrd. Doç. Dr. Bayram Baş öncülüğünde çalışmalara başlayan üniversite öğrencileri, kampüste ve Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları stantta vatandaşların kitap bağışlarını kabul ediyor.
Geleceğin öğretmen adayı olan 25 öğrenci, Van'daki çocukların içeriği zengin bir kütüphaneye kavuşması için gayret sarf ediyor. Son bir ayda 2 bin civarında kitap topladıklarını belirten üniversiteli gençler, vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı. Gençler, vatandaşlardan ellerinde bulunan, ilköğretim seviyesindeki kitapları bağışlamalarını istedi.
Hafta içi Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde, hafta sonunda ise Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları stantta kitap toplayan üniversite öğrencileri, kitapları mayıs ayında Van'a götürmeyi planlıyor.
- SİVAS
Son Dakika › Yerel › Öğretmen Adaylarından Van'a Kütüphane - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.