Okü'de "Mobbing" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Okü'de "Mobbing" Konulu Panel

"mobbing" konulu panel düzenlendi.

12.01.2012 14:40

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) ve Osmaniye Barosu işbirliği ile

"mobbing" konulu panel düzenlendi.

OKÜ Alper Akınoğlu Amfisi'nde başkanlığını Osmaniye Baro Başkanı Hüseyin Sezgin yaptığı panele, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Doğan konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Şen, mobbingin (bezdiri) son 5-6 yıldır Türkiye'de söz konusu bir kavram olduğunu, psikolojik, duygusal ve manevi taciz anlamlarına geldiğini ifade etti.

Mobbingin Türkçe karşılığı olarak Türk Dil Kurumu'nun "Bezdiri" kelimesini uygun gördüğünü ve bu şekilde ifade etmeye başlanıldığını aktaran, Şen, şöyle devam etti:

"Üzerinde durulması gereken birinci husus mobbingin tekrarlanan ve uzun zaman devam eden sistematik davranışlar olmasıdır. İkinci unsur ise kişilik haklarına yönelik olarak sürdürülmesi ve asıl amacı da kişiyi o ortamdan uzaklaştırmaya işyerinden ayrılmaya veya o toplum ve gurup içerisindeki kişilerden soyutlanmaya çalışılmasıdır. Bunu yaparken de hukukun ve ahlakın izin vermediği şekilde düşmanca, alaylı davranışlarla ve onur kırıcı davranışlarda bulunulması söz konusu."

Basında mobbing konusunda yer alan haberlerin istatistiklerinin aktarıldığı panelde yargıda mobbing konusunda yer alan maddi ve manevi tazminat konuları hakkındaki örnekler aktarıldı.

Panel, katılımcılara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okü'de 'Mobbing' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement