Ordu'da İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar İçin Sosyal Market - Son Dakika
Yerel

Ordu'da İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar İçin Sosyal Market

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan sosyal market sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecekler" dedi.

03.01.2012 20:40

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan sosyal market sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecekler" dedi.

Düzgün, Selimiye Mahallesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kurulan sosyal market ve çamaşırhanenin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Vali Düzgün, bu hizmetin Ordu'ya kazandırmasından dolayı mutlu olduklarını ve ihtiyaç sahibi vatandaşların artık tek elden ihtiyaçlarını giderebileceklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi bir çok vatandaşın bu hizmetten istifade edeceğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan sosyal market sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecekler. Bu marketin işleyişi çok basit. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan vatandaşlarımıza, gerekli tahkikatların ardından alış veriş kuponu verilecek. Bu kuponuyla markete gelecek vatandaşlar, gerekli ihtiyaçlarını buradan giderebilecek. Markette giyimden gıdaya, temizlik ürünlerinden oyuncağa kadar pek çok malzeme yer alıyor."

Maddi durumu iyi olan vatandaşların desteklerinin bu noktada önemli olduğuna da değinen Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Buranın en önemli fonksiyonlarından birisi fakir vatandaşlara yardım etmek olacak. İsteyen ve durumu iyi olan vatandaşlarımız buraya gelerek gerekli bağışları yapabilecekler. Bu az kullanılmış malzemelerde olabilir. Ancak vatandaşlarımızın buraya verilecek malzemeler konusunda biraz daha hassas olmasını bekliyoruz. Zaten buraya gelen bir giyim malzemesi çamaşır makinesinde yıkanıp kuru temizlemesi ve ütüsü yapıldıktan sonra raflara koyulacak. Böylece vatandaşlara yardımları bu sosyal market aracılığıyla daha hızlı ve yerinde ulaştırmış olacağız."

Açılışa, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar İçin Sosyal Market - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement