Ordu Valisi Düzgün Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ordu Valisi Düzgün Açıklaması

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Geride bıraktığımız yılı değerlendirdiğimizde eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma büyük ilerlemeler sağlandı" dedi.

04.01.2012 12:20

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Geride bıraktığımız yılı değerlendirdiğimizde eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma büyük ilerlemeler sağlandı" dedi.

Vali Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılının Ordu açısından olumlu gelişmelerle sona erdiğini söyledi.

Özellikle turizm alanları bakımından Ordu'nun doğal güzellikleriyle Karadeniz Bölgesi'nde ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Düzgün şunları kaydetti:

"Geride bıraktığımız yılı değerlendirdiğimizde eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma büyük ilerlemeler sağlandı. Bunların içinde turizm sektöründe önemli gelişmelerin yaşanması umut verici. Çünkü Türkiye'ye her yıl gelen turistlerin sadece yüzde biri Karadeniz Bölgesi'ni ziyaret ediyor. Ancak ben Karadeniz Bölgesi'nin av turizmi, doğa turizmi, spor turizmi, kültür turizmi gibi alternatif turizm arayışları içinde olanlar için çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bizde bu amaçla bölgemizde turizmin daha fazla gelişmesi noktasında çeşitli projeler hayata geçirdik. Konaklama tesisi sorunun ortadan kaldırılması için İl Özel İdaresi'ne ait olan bazı arazilerimizi yatırımcılara açtık. Bu açılan arazilerden bir tanesinde otel yapımı tamamlandı, önümüzdeki haftada açılışı yapılacak. Yine bunun yanı sıra Ordulu iş adamlarımız tarafından bir tanesi uluslararası marka olmak üzere üç otelimiz daha hizmete sokuldu. Bu gelişmelerle birlikte Ordu'daki konaklama oranında bir yıl içinde yüzde 36'lık bir yükselme oldu."

Konaklama tesislerinin yanı sıra Ünye ilçesinde bulunan Çınarsuyu mesire yeri gibi alanları da turizme kazandırdıklarını belirten Düzgün, Çambaşı Yaylası'nda yapılacak olan kayak merkezi ve Eskipazar Köyünde oluşturulacak botanik bahçesi projesinin de Ordu turizmine önemli katkılar yapacağını kaydetti.

-Eğitim alanındaki yatırımlar-

Geçtiğimiz yıl kentin gelişimine katkıda bulunan faaliyetlerden birisinin de eğitim alanında yaşanan gelişmeler olduğuna değinen Düzgün, şöyle devam etti:

"Eğitim alanında, "Başarı için el ele" kampanyası ile ilçelerde öğrenim gören çocuklarımıza ilave kurslar vererek, bunun sonucun da geçtiğimiz yıl ortalama 81 il arasında 55 ve 60'ıncı sıralarda yer alıyorduk. Şuan 40'ıncı sıraya kadar geldik. Bazı sınavlarda bu rakam daha da ileri sıralarda. Bundan sonraki süreçte de okullarda derslik sayılarının artırılması yönünde çalışmalarımız var. Bu yönde de Ordulu bakanlarımız ve milletvekillerimizin katkılarıyla yeni okulların yapılması için girişimler var. Güzelordu İlköğretim Okulu bilindiği gibi yıkıldı ve yerine yeni bir okul binası yaptırıldı. Onun da açılışı Şubat ayında yapılacak."

Düzgün, "Ana kız okuldayız" Kampanyası çerçevesinde ise Ordu'da 2011 yılında 15 bin kişiye okuma ve yazma öğretildiğini, Konuşan Kitap Şenliği'nin dördüncüsünün ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün katılımıyla Ordu'da yapıldığını hatırlattı.

-Sağlık alanında yapılan çalışmalar-

Ordu'nun sağlık alanında da önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Vali Düzgün, "Bu alanda Ordu diğer illere göre daha şanslı bir il demek yanlış olmaz" dedi.

Ordu'daki devlet hastanelerinin başka illerden hasta kabul eder duruma geldiklerinin altını çizen Düzgün, "Bu hastanelerimize katkı yapacak daha büyük hastaneler yapılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Boztepe Devlet Hastanesi bünyesinde geçici olarak hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde ise Sağlık Bakanlığı ile üniversitenin ortak kullanacakları yeni bir üniversite hastanesi yapılması noktasında görüş birliği oluştu. Yer temini kararı da Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı" diye konuştu.

Vali Düzgün, ayrıca Fatsa ve Ünye ilçelerinde de iki yeni Devlet Hastanesi yapımına devam edildiğini sözlerine ekledi.

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu Valisi Düzgün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement