Organlarıyla Hayat Verecek - Son Dakika
Yerel

Organlarıyla Hayat Verecek

Organlarıyla Hayat Verecek

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen gencin karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yatan 14 yaşındaki hastaya nakledilecek.

22.05.2014 18:00

Kütahya'da iki grup arasında çıkan kavgada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin karaciğeri, Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yatan hastaya nakledilecek.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Mukadder İspir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki hastanın sekiz gün önce karaciğer yetmezliği tanısıyla merkezlerine başvurduğunu söyledi.

"Hastamıza acil karaciğer nakli yapılması gerekiyordu. Vericisi olmadığı için Sağlık Bakanlığı'na hastamız için acil bildirim yaptık" diyen İspir, şunları kaydetti:

"Sekiz gündür de hastamıza uygun bir organ çıkmasını bekliyoruz. Beklediğimiz haber dün akşam saatlerinde geldi. 18 yaşında bir hastanın ateşli silahla yaralanması sonucu beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi organlarını bağışlamıştı. Bakanlık tarafından organ bize sunuldu ve hasta için kabul ettik. Çıkarımı bizim adımıza Ege Üniversitesi gerçekleştirdi. Kriz masasının uçağıyla da süratle organ merkezimize ulaştırıldı. Hastamız da, organımız da ameliyathanede. Organ için ve hasta için gerekli hazırlıklar yapıldı. Ameliyat devam  ediyor" şeklinde konuştu.

Kütahya'da geçen hafta, Bekir Avlu Pınar Caddesi'nde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavgada av tüfeğiyle başından vurulan Süleyman Tuncay'ın, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşmiş, yakınları, gencin organlarını bağışlamıştı. Gencin organlarının, İzmir, İstanbul ve Malatya'daki hastalara nakledileceği bildirilmişti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organlarıyla Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement