Ormanları Vatandaşlar Koruyacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ormanları Vatandaşlar Koruyacak

Ormanları Vatandaşlar Koruyacak
11.10.2012 18:44

Çanakkale'nin Çan ilçesinde en büyük mahallelerinden biri olan İstiklal Mahallesi'nde çobanlar ve mahalle halkı, kış mevsimi öncesinde ormanlara sahip çıkmaları konusunda bilgilendirildi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde en büyük mahallelerinden biri olan İstiklal Mahallesi'nde çobanlar ve mahalle halkı, kış mevsimi öncesinde ormanlara sahip çıkmaları konusunda bilgilendirildi.

İstiklal Mahallesi Muhtarı Mustafa Dünder ve Çobanlar Derneği Başkanı İsmail Işık, mahalledeki bir kahvehanede gerçekleştirilen toplantıda, mahalle sınırları içerisinde bulunan ormanlık alana yapılan saldırılara karşı alınabilecek tedbirler hakkında bilgi verdi. Toplantıda, kış aylarının gelmesiyle ormandan kışlık ağaç kesimi olabileceği belirtilerek, bu tür saldırıyı gören çobanların, Çan İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'ne ihbarda bulunmaları istendi.

Toplantının gerçekleştirilmesini sağlayan İstiklal Mahallesi Muhtarı Mustafa Dünder, "Bu toplantıda mahalle sınırlarımız içinde kalan ormanlarımıza zarar verilmemesi konusunda mahalle sakinlerimizi ve çobanlarımızı uyardık" dedi.

Çobanlar Derneği Başkanı İsmail Işık da, "Gelecek nesillere iyi ve güzel şeyler bırakmak için ormanlarımıza sahip çıkalım. Ormana zarar verenleri Orman İşletme Müdürlüğü'ne ihbar edelim ve gerekli cezai müeyyidelerin uygulanmasını sağlayalım" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ormanları Vatandaşlar Koruyacak - Son Dakika


Advertisement