Ortacalı Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarışyı - Son Dakika
Yerel

Ortacalı Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarışyı

Ortacalı Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarışyı

Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde "Ortaöğretim Okulları arasında İstiklal Marşını Ezbere Okuma' yarışması düzenlendi."

09.03.2012 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde "Ortaöğretim Okulları arasında İstiklal Marşını Ezbere Okuma' yarışması düzenlendi.

Yapılan İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Okul Müdürleri veliler ve yarışmaya ilköğretim Okullarından 12, Ortaöğretim Okullarından ise 4 öğrenci ve toplam 16 yarışmacı öğrenci yer aldı.

Yarışmadaki Jüri Heyetine Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Halis Öz'ün komisyon başkanlığında; Öğretmenlerden Emel Aksoy, Esin Kırktop, H. Mahir Dıran, Aziz Çayırdere, Ahmet Karahan ve Banu Şahin Eryılmaz yaptı.

Yarışmaya katılan İlköğretim öğrencilerinden 472 puanla Ortaca İlköğretim Okulu'ndan 7. Sınıf Öğrencisi Beyza Aydın, birinci; 458 puanla Dalyan Naciye Tınaz Tepe İlköğretim Okulu'ndan 8. Sınıf Öğrencisi İrem Karşı ikinci ve 449 puanla Ortaca Cengiz Topel İlköğretim Okulu 5. Sınıf Öğrencisi Bilge Pala üçüncü geldi.

Ortaöğretim okullarından ise; Dalyan Ferudun-Huludun Otelçilik ve Turizm Meslek Lisesi10. Sınıf öğrencisi

480 puanla Suna

Güngöz birinci, 476 puanla Ortaca Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Büşra Kara ikinci ve 465 puanla Ortaca Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Gül Dumlukaya İstiklal Marşı'nı ezbere güzel okumada üçüncü geldi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin; "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri içinde ilk ve orta dereceli öğrencilerimiz arasında İstiklal Marşı'nı ezbere güzel okuma yarışması düzenledik. İlk ve orta dereceli okullarımızın öğrencileri hepsi çok iyi okudular. Jürinin verdiği puanlama ile ilköğretim ve Orta Dereceli okullarımızın öğrencileri birinci, ikinci ve üçüncüleri seçilmiş oldu. Öğrencilerimiz arasında bu tür etkinliklerimiz devam edecektir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortacalı Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarışyı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement