Ovapınar Kırkpınar'a Döndü - Son Dakika
Yerel

Ovapınar Kırkpınar'a Döndü

Ovapınar Kırkpınar\'a Döndü

Türklerin Ata Sporu güreşin merkezi Kırkpınar'ın başpehlivanları ve geleceğin başpehlivanları Karpuzlu Ovapınar Köyü Er Meydanı'nda bir araya geldi.

29.04.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin Ata Sporu güreşin merkezi Kırkpınar'ın başpehlivanları ve geleceğin başpehlivanları Karpuzlu Ovapınar Köyü Er Meydanı'nda bir araya geldi. Ovapınar Köyü Muhtarlığı tarafından Köye Cami yaptırmak amacıyla düzenlenen güreşlerde miniklerin performansı göz doldurdu.

Sabah miniklerin güreşleri ile başlayan güreşlerde, Türk Milli Güreş takımına aday birçok gencin seyrine doyum olmayan güreşleri izleyicilerden büyük alkış aldı. Erkeklerin yanı sıra yöre sakini bayanların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerden elde edilen gelirle Köye yeni cami yapılacağını belirten Muhtar Mustafa Aksoy, pehlivanlara ve güreşleri izlemeye gelenlere teşekkür ederek bu yıl ilki düzenlenen güreşleri geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Güreşleri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Karpuzlu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Aydın- Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Saraç, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, İl Genel Meclisi üyeleri siyasi parti ve sil örgütü temsilcileri katıldı.

Hükümet olarak bu dönem spora ve özellikle Ata sporu Güreşe olan katkıyı artırmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, tek tek tokalaşıp güreşçilere Aydın'da daha iyi destek vereceklerini söyledi. Bu arada Kırkpınara gidecek olan Aydınlı pehlivanlar ise Erdem'den Kıspet desteği istedi.

EN MİNİK PEHLİVAN FURKAN KAYA İLGİ ODAĞI OLDU

Er meydanına çıkan ve 6 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Furkan Kaya isimli pehlivan, tüm protokolü şaşırtan bir peşrev çekti Minik pehlivan sevecenliği yaşından büyük maharetleri Ovapınar Er Meydanı'nın adeta maskotu oldu. Protokol çeşitli hediyeler verdiği minik pehlivan Furkan Kaya, hedefinin hem Kırkpınar Başpehlivanı, hem de Avrupa şampiyonası olduğunu belirtti.

Akşam saatlerine kadar devam eden güreşlerde, pehlivanlar güreş severlere güzel bir gün yaşattı.

(İK)

29.04.2012 13: 27: 49

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ovapınar Kırkpınar'a Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement