Özel Nilüfer Safvet Koleji Dünya ile Yarışıyor - Son Dakika
Yerel

Özel Nilüfer Safvet Koleji Dünya ile Yarışıyor

Özel Nilüfer Safvet Koleji Dünya ile Yarışıyor

Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kenya’nın başkenti Nairobi’de Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad çevre proje yarışmasında dünya birinciliği ve üçüncülüğü kazanarak büyük bir başarı kazandı.

09.05.2014 14:25

Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kenya'nın başkenti Nairobi'de Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad çevre proje yarışmasında dünya birinciliği ve üçüncülüğü kazanarak büyük bir başarı kazandı.

Afrika'nın tek çevre olimpiyatı olan Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği Golden Climate (Altın İklim) Olimpiyatına 31 ülkeden 136 proje katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin 7. sınıf öğrencileri Mehmet Can Keskin ve Onur Önlü, "Güvenli Pencere" konulu projeleri ile altın madalya kazanıp dünya birincisi, 7. sınıf öğrencileri Halil İbrahim Gündüz ve Yusuf Mert Yıldız, hazırladıkları "Ses Aktarımı" konulu projeleriyle bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad çevre proje yarışmasına Amerika, Almanya, Brezilya, Bosna Hersek, Türkmenistan, Pakistan, Güney Afrika gibi eğitimde öne çıkan devletlerden çok sayıda proje katıldı. Açılışına Kenya Milli Eğitim Bakanının ve çok sayıda devlet yetkilisinin katıldığı proje yarışmasına ilgi büyük oldu.

Nilüfer Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, "Okulumuz olimpiyat ve proje yarışmalarında başarılı öğrenciler yetiştirmektedir. Biz okul olarak ilçemizin adını eğitimde duyurmak için öğretmen ve öğrencilerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizi bu başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Okul olarak öğrencilerimizin çok yönlü yetişmesi ve dünyayı tanıması bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin öz güvenlerinin gelişmesi ve ilgi duydukları alanlarla ilgili çalışmalar yapması için ulusal ve uluslararası bütün yarışmalara katılmaya özen gösteriyoruz. Kenya'da yapılan çevre olimpiyatı da bunlardan bir tanesi. Öğrencilerimiz lise öğrencileri ile birlikte bu yarışmaya katıldılar. 7. sınıf öğrencilerimiz projelerini en güzel şekilde sunarak ülkemize madalya kazandırıp, İnegöl ve Bursa'nın gururu oldular" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Nilüfer Safvet Koleji Dünya ile Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement