Özgür Dünya Çocukları, Aliağa'yı Çok Sevdi - Son Dakika
Yerel

Özgür Dünya Çocukları, Aliağa'yı Çok Sevdi

Özgür Dünya Çocukları, Aliağa\'yı Çok Sevdi

Aliağa Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği "Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği" kentte uluslararası barış ve özgürlük coşkusu yaşatıyor.

23.04.2012 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği "Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği" kentte uluslararası barış ve özgürlük coşkusu yaşatıyor.

Şenliklerin ikinci gününde coşku, etkinliklerin yapıldığı Boşnak köyü Çakmaklı ve Helvacı'da yaşandı. Boşnak vatandaşlarımızın yaşadığı Çakmaklı köyünde düzenlenen ülkelerin toplu dans gösterileri büyük alkış alırken, piknik şenliği de vatandaşlara baharın güzelliklerini yaşattı.

Bulgaristan, Bosna Hersek, Kazakistan, KKTC ve Ukrayna'nın ekipleri yöresel oyunları ile şenliği renklendirirken, misafir öğrenciler Aliağa'nın Çakmaklı köyünde hem piknik keyfi yaşadı hem de gösterilerini sundu.

Aliağa'nın Çakmaklı köyündeki etkinliklere Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Bosna Hersek Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic ve Türkiye Bosna Hersek Kültür dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ve Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic'e plaket verdi. Sonrasında Aliağa Belediyesine, Kakanj kenti ile kardeş belediye oldukları için teşekkür etti.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında tarihe dayanan çok yönlü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler olduğunu belirterek Türk ve Boşnak halklarının et ve tırnak gibi, tek bir millet olduğunu söyledi.

Şenliğin 2. gününde misafir çocukların gösterileri Aliağa'nın Helvacı Beldesi'nde devam etti. Misafir öğrenciler Helvacı'da da tüm hünerlerini sergilerken, izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, "Dünyanın neresinde olursanız olun temeli sevgiye, barışa dayalı özgür ortamları yaratmak zorundayız. 3.'sünü yaptığımız şenliklerde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.

(ERG-

23.04.2012 10: 58: 55

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgür Dünya Çocukları, Aliağa'yı Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement