Parlak, Diyarbakır'daki Mitingi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Parlak, Diyarbakır'daki Mitingi Değerlendirdi

Parlak, Diyarbakır\'daki Mitingi Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı olan Alaattin Parlak, önceki gün Diyarbakır’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen miting ile 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi.

28.03.2014 16:47

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı olan Alaattin Parlak, önceki gün Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen miting ile 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi.

Kendilerinin Türkiye'de bütün dillerin, etnik unsurların, inanç gruplarının zenginliklerinin bir parçası olarak gördüklerini belirten Parlak, bunu bir kez daha ispatladıklarını belirtti. Parlak, kendilerine gösterilen teveccühle Diyarbakır'ın, Bağlar'ın, Yenişehir'in, Kayapınar'ın ve Sur'un ak belediyecilikle tanışma zamanının geldiğini gördüklerini dile getirdi. 27 Mart günü Başbakan'ın katıldığı miting öncesinde 3 dilde reklam ve ilan verdiklerini ifade eden Parlak, "2002 yılından bu yana gerek dil, gerekse de inanç anlamında uzunca bir dönem yaşanan yasal engeller birer birer ortadan kaldırıldı. Son demokratikleşme paketiyle birlikte farklı dillerde propagandanın önü açıldı. Bu anlamda biz vatandaşımıza nasıl ulaşabilirsek, nasıl rahat ve özgür hissediyorsa o şekilde imkanları oluşturmaya çalışıyoruz. Farklı dillerde hizmet anlayışını yerel hizmetlerde de yerine getireceğiz. Biz propagandalarımızı etkili bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparak vatandaşlarımız kendi dillerini, kendi inançlarını rahatça yaşayabilsinler. Türkiye'ye demokratikleşip, sivilleşiyor. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye demokratikleşme standartları açısından dünyanın gelişmiş ülkelerinin üzerinde standartları olan bir ülke haline gelecek. 31 Mart sabahı elde edeceğimiz başarı ile AK Parti'nin Türkiye'ye sağladığı en büyük hizmetlerden bir tanesi olan ak belediyecilik ve demokratikleşme standartlarını Diyarbakır'ı yerelde de yapılacak hizmetlerle bir kez daha hissedecektir" dedi.

"17 ARALIK KARA LEKESİ TUTMADI"

17 Aralık komplosu ile Türkiye'de ve bölgede yaşanan olumlu havayı kardeş kavgasına dönüştürmek isteyenlerin bir takım kirli oyunlarına halkın AK Parti'ye verdiği destekle tutmadığını bildiren Parlak, yoğun seçim çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Parlak, "Bağlar bölgesinde yaptığımız ev toplantılarında vatandaşlar ses kaydı, kasetlere ve montaj görüntülerine itibar etmiyor. AK Parti İktidarı ile yakaladığı yükselişini durdurmak, ülkemizi ve partimizi itibarsızlaştırmak için bir takım kirli oyunlar sahneye koymak istendi. Allah'a çok şükür geldiğimiz noktada AK Parti'ye çalınmak istenilen kara leke tutmadı. Siyasi istikrarın bozulmasını amaçlayan, seçimle ve halkımızın teveccühüyle iş başına gelmiş AK Parti iktidarına kumpas kurmak isteyenlere karşı halkımız tek vücut olarak 30 Mart'ta sandık başına gidecek ve mühürleriyle AK Parti'li kadroları iş başına getirecektir" diye konuştu.

"EKONOMİDEKİ DALGALANMALAR GİDERİLDİ"

17 Aralık operasyonunun ardından ekonomide özellikle döviz kurlarında dalgalanmaların olduğunu anlatan Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama bugün dalgalanmaların şiddeti zayıfladı. Merkez Bankası'nın müdahalesiyle ekonomi de yeniden olumlu sinyaller alınmaya başladı. Ekonomik istikrarı sağlamanın yolunun siyasi istikrarı yakalamaktan geçtiğini, halkımız ve iş dünyamız çok iyi biliyor. Yakın tarihimizde, siyasi istikrarın olmadığı günlerde milletimizin çektiği çileleri, iş adamlarımızın yaşadıkları sıkıntıları o dönemlerin ticaret odası başkanları ve sanayiciler çok daha iyi bilenlerdendir. AK Parti iktidarlarıyla ekonomide elde edilen başarıları, yakalanan refah seviyesini halkımız bizzat yaşıyor ve görüyor. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenilen kirli oyunlar karşısında kıymetli hemşehrilerimiz asla karamsarlığa kapılmasın. Güçlü iktidarımızla 2023 için koyduğumuz hedeflerimize ulaşacağız."

"UHUD OKÇUSU GİBİ DÜŞÜNÜN"

Seçmen ve sandık görevlilerine de seslenen Parlak, sandık başkanı ve müşahitlerin sandıklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Parlak, "Seçmenlerimiz özgür iradesiyle oyunu kullanmalıdır. Hiçbir korkuya yer vermemelidir. Seçmenlerimiz mührü ya eski Diyarbakır ve Bağlar'a ya da yeni bir Diyarbakır ve Bağlar'a vuracaklardır. 30 Mart seçimlerinde sandık kurulunda ki görevliler sandık başından ayrılmamalı. 30 Mart günü sandık kurulu üyelerinin, sandık kurulunda vazifeli olan herkesin görevi, Uhud'daki okçulardan daha az önemli değil. Uhud'daki bir okçu gibi düşünün kendinizi ve oradan ayrılmayın, geri dönmeyin. AK Parti'nin kazanmaması için kirli oyunlar tezgahlayan kesimler olacaktır. Bu son 1 günde yapabilecekleri her şeyi yapacaklar. 30 Mart'ta sandık başında yapılacak, özellikle de oy verme işlemi tamamlandıktan sonra. Asıl hile, o anda ortaya çıkacak. İşte buradaki arkadaşlarımız, o hileyi bozacak olan kişilerdir. Eğer o gün yeterince uyanık olursak, inşallah o hile de hesap tutmayarak hedefine varmamış olacak" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Parlak, Diyarbakır'daki Mitingi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement