Pazaryerililerin Büyük Buluşması Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Pazaryerililerin Büyük Buluşması Gerçekleşti

Pazaryerililerin Büyük Buluşması Gerçekleşti

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Pazaryerililer Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğince "Büyük buluşma" gecesi programı düzenlendi.

16.03.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Pazaryerililer Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğince "Büyük buluşma" gecesi programı düzenlendi.

Yoğun bir katılım ile birincisi düzenlenen program, TRT sanatçısı Abdullah Gündüz'ün "Bu memleket bizim" şiiriyle başladı, Bozüyük Pazaryerililer Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu'nun konuşması ile devam etti. Şahinoğlu, konuşmasında, birlik ve beraberliğin ispatını burada gösterdiklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti ve "Yaklaşık bir yıl önce yönetim kurulu arkadaşlarım ile yola çıktık. İstedik ki Bozüyük'te yaşayan hemşehrilerimizi buluşturalım ve kaynaştıralım. Pazaryerimizin örf adet ve geleneklerini unutmayalım, unutturmayalım. Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bizlere her zaman yardımcı oldular. Kendilerine huzurlarınızda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İyi şeyler yapmaya çalıştık. Pazaryerililerin yaşadığı her yeri benimseyip sevdiğini ve yaşadığı yere katkılar sağladığını gördük. Bizlere inanıp derneğimize katkıda bulunan değerli büyüklerimiz, esnaflarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bugün dik durabiliyor ve iyi şeyler yapabiliyorsak onların sayesindedir" dedi.

Ardından Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Yalçın, konuşmasında, Pazarcıklı olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Başkan Yalçın, "Pazarcıklılar gelenek, göreneklerine ve devletine bağlıdırlar. Bulundukları her yerde o yerin düzenine ayak uydurmaktadırlar. Biz böyle bir toplumuz. Pazaryeri ilçesini dışarıda iyi bir şekilde temsil eden Bursa, Kestel, Bozüyük ve yeni kurulum aşamasında olan Eskişehir Pazarcıklılar dernek başkanlarına, derneklerimize destek veren belediye başkanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise, Bozüyük ilçesinde kalabalık bir toplumu temsil eden derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Bozüyük'te böyle bir derneğin bulunmasından memnun olduğunu söyledi.

Devamında Milletvekili Bahattin Şeker tarafından bir konuşma yapıldı. Şeker, kendisinin de Pazaryeri "Pazarcık"ın eniştesi olduğunu söyledi ve Pazaryeri'nin kendisinde ayrı bir yerinin bulunduğunu ve böyle bir gecede olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bahattin Şeker, seçilenler olarak gayelerinin insanların iş AŞ sorunu olmadan bu beldeyi daha iyiye ve güzele götürmek için hak hukuk adalet sorunu olmadan orada yaşayabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Bu güzel geceyi düzenleyen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından programda Şeyh Edebalı'nin Osman Gazi'ye nasihati canlandırıldı. Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu koro şefi Mehmet Uysal'ın öncülüğünde ve Abdullah Gündüz'ün yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirildi. Pazaryeri ilçesinde yetişen ve 80 bestesi ile kendinden söz ettiren Caner eserlerini seslendirdi. Yine Pazaryerili olan Hakan Bilen'in türküleri dinlendi. Pazaryeri ilçesinde yapılan düğünlerde yüzyıllardan beri devam eden haklama büyük ilgi gördü. Zekiye Tekin'in yönettiği haklamadan elde edile bahşişler Pazaryerililer derneğine bağışlandı. Yörüklerin yöresel halk oyunları gösterisi ve geleneksek damat haklama eğlencesi canlandırılmasıyla sona erdi.

Programa Bilecik MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri ilçesinde önceki dönemde kaymakamlık görevini yürüten Eyüp Kaykaç, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları, Hayrettin Eldemir, Mustafa Yürükcü, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, milletvekili aday adayları, bazı kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Bursa, Kestel ve Eskişehir Pazaryerililer derneği temsilcileri ve çok sayıda Pazaryerili ve Bozüyüklü vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazaryerililerin Büyük Buluşması Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement