Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Danışmanı ve Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, atık pillerin geri kazanılabildiğini söyledi.
Burdur Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği
(TAP) tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik "Atık pillerin çevreye verdiği zarar" konusunda Atatürk Kültür Merkezi'nde konferans düzenlendi. TAP Danışmanı ve Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, konferansta yaptığı konuşmada, pilin ne olduğu, türleri, doğru pil kullanımı, atık pillerin toplanması, geri dönüşümü hakkında bilgiler verdi.
Türkiye'de atık pillerin toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluşun Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) olduğunu dile getiren Arna, atık pil toplama oranlarını artırmak amacıyla Türkiye genelindeki yerel yönetimlerle işbirliği yaptıklarını, Burdur Belediyesi ile de işbirliği halinde olduklarını söyledi.
Atık pillerin çöp olmadığını söyleyen Savaş Arna, "Kullanım süresi dolan, yani atık pil halini alan piller çöpe atıldığında, içerdikleri metaller toprağa karışarak çevreyi kirletebilir. Aslında pil, geri kazanılabilen bir tüketim ürünüdür. Çöp yerine atık pil kutularına attığımız piller (sadece şarj edilebilen piller), yurt dışındaki geri kazanım tesislerinde yeniden işlenerek çatal bıçaktan saate, cep telefonundan kaleme kadar birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılabilmektedir" dedi.
Arna, bu doğrultuda atık pillerin toplanarak, geri dönüşüme kazandırılması gerektiğini kaydetti.
- BURDUR
Son Dakika › Yerel › Pillerin Geri Dönüşümü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?