PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

09.03.2015 12:06

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin "Barış, bölgeye katkı sağlayacak.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin "Barış, bölgeye katkı sağlayacak. Barış sürecine önem veriyor ve destekliyoruz" dedi.

Bass, Diyarbakır'da eşi Holly Hozer'le yaptığı gezide AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Diyarbakır'ın, farklılıkları içinde barındıran ve kültürel bakımdan çok zengin bir kent olduğunu dile getiren Bass, "Silahların susması bölgeye ilgi duyan herkesi çekebilir ve turizmi de canlandırabilir. Bütün bunların hepsi barışa ve çatışmasızlığa bağlıdır. Barış sürecinin gelecek için iyi olacağını düşünüyorum. Barış, bölgeye katkı sunacak. Barış sürecine önem veriyor ve destekliyoruz" diye konuştu.

Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilere işaret eden Bass, Türkiye'nin mültecilere yakın ilgi gösterdiğine vurgu yaptı.

Bass, şöyle devam etti:

"Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye gelen mülteciler konusunda Türk Hükümetiyle yakın işbirliği içerisindeyiz. Türkiye mültecilere cömert bir şekilde davranmış ve onları ağırlamıştır. ABD'nin Suriye mültecileri için yaptığı 3 milyar dolarlık yardım, hem Suriye'de hem de Türkiye'de harcanmasına olanak sağlanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika


Advertisement