Mersin Valiliği himayesinde ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliği ile 2014-2023 Çukurova Bölge Planı hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen "RIS Mersin Strateji Çalışması"nın protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin Mersin'in sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkması ve stratejik bir planla en üst düzeyde değerlendirmesine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Mersin'in zengin potansiyelini, genç ve dinamik insan kaynağını rekabette öne çıkmasına kanalize etmenin RIS Mersin gibi stratejik çalışmalarla mümkün olabileceğini dile getiren Çakacak, "Kalkınmanın sadece kamu eliyle değil, kamu, özel sektör, STK ve akademik çevrelerin işbirliğiyle başarabileceği ortaya çıkmıştır. Bölgemiz ve ilimizde yenilikçiliğin artırılması adına mevcut altyapı ve insan sermayesinin en iyi şekilde kullanılıp geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığım RIS Mersin projesini bu anlamda önemsiyorum" şeklinde konuştu.
ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, Türkiye'de ilk kez Mersin'de uygulanan bölgesel yenilik stratejisi RIS Mersin projesiyle kentte inovasyon kültürünün yaygınlaştığını, sektörel önceliklerin belirlendiğini, Mersin için birçok ile örnek olabilecek platformlar oluşturulduğunu söyledi.
Mersin'de 2005'ten bu yana yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını belirten Altınsu, "Proje, iktisadi kalkınma kapsamında bölgenin enerji üssü olma, stratejik konumunu avantaja dönüştürme, tarımda katma değeri yükseltme, turizm potansiyelini harekete geçirme, Ar-Ge ve yenilik kapasitesini yükseltmeye de önemli katkılar sunacak" dedi.
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise 2006 yılında başlayan kamu ve özel tüm kent dinamiklerini bir masa etrafında toplayan RIS-Mersin projesinin, Türkiye'nin ilk bölgesel yenilikçilik stratejisi olduğunu vurguladı.
RIS Mersin'in devamı olan RIS-Mersin Plus'ın projenin eksik kalan kısmın tamamlayıcısı olacağını aktaran Aşut, "Eksik kalan kısım ekonominin, kentsel yaşamın ve tüm alt ve üst yapının bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre olmasıdır. Elbette tüm bu çabaların artık kent adına, özellikle ekonomimiz ve firmalarımız adına somut getirilere dönüşmesidir. Yeni 'RIS-Mersin Plus' ile ekonomimizi bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre edeceğiz ve hedefimiz daha akıllı bir kent" ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da bölgesel yenilikçilik alanında önemli bir yere sahip olan RIS Mersin Projesi'nin bölgenin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlayacağını kaydetti.
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise günümüzde, küreselleşmenin, rekabetin ve hızın yaşamın her alanına yansıdığı belirterek RIS Mersin projesinin, Mersin'e bir ivme kazandıracağını anlattı.
Son Dakika › Yerel › Rıs Mersin' Projesinin Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?