Romancı Ayhan Bozkurt Gaziantep'i Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Romancı Ayhan Bozkurt Gaziantep'i Değerlendirdi

Romancı Ayhan Bozkurt Gaziantep\'i Değerlendirdi

Ünlü roman yazarı Ayhan Bozkurt, Gaziantep’in birçok alanda bakir bir kent olduğunu tarihi ve doğal yapısıyla doğru eller tarafından işlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gaziantep’in kültürel alanda başlattığı hamle sanayinin ve sanayicinin de desteğiyle bir birine paralel yürümelidir” dedi.

10.05.2014 10:00

Ünlü roman yazarı Ayhan Bozkurt, Gaziantep'in birçok alanda bakir bir kent olduğunu tarihi ve doğal yapısıyla doğru eller tarafından işlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gaziantep'in kültürel alanda başlattığı hamle sanayinin ve sanayicinin de desteğiyle bir birine paralel yürümelidir" dedi.

1.Uluslararası Kitap Festivali'ne katılmak üzere Gaziantep'e gelen ve uzun bir süre Gaziantep'te incelemeler yapan ünlü roman yazarı Ayhan Bozkurt, kent kültürünün bakir olduğunu kaydederek Gazianteplilerin kültür ve sanata verdiği öneme dikkat çekti.

Barikattaki Çocuk, Bütün Aşklar Birbirine Benzer Biri Hariç gibi romanlarıyla ismini duyuran Ayhan Bozkurt'un 4 şiir ve bir öykü kitabı da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Rıfat Ilgaz Edebiyat Ödülü'nü de alan Bozkurt, yeni romanı için Gaziantep'ten ilham aldığını ve kendisini Gaziantepli gibi hissettiğini ifade etti.

Yakın dostu Yazar Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan ile birlikte sık sık Gaziantep'e geldiğini belirten Bozkurt, "Bu kent beni büyülüyor ve kendisine çekiyor" dedi.

Gaziantepli bir sanayicinin hayatını roman haline getirdiğini de ifade eden Ayhan Bozkurt, kitap yayımlanmadan isim veremeyeceğini belirterek, "Gaziantep benim için büyük anlam ifade ediyor. Yakın dostum Ahmet Ümit ile birlikte sık sık seyahat ettiğim bu güzel kentte her gelişimde yeni bir güzellik keşfediyorum. Bir yıl süren bir çalışma ile ismini şimdi veremeyeceğim bir sanayicinin yaşamını roman olarak yazdım. Yakında yayımlanacak bir eser. Gaziantep her alanda bakir bir kenttir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yeni bir ivme kazanan Gaziantep'te değişim rüzgarının her alanda kendisini hissettireceğini ve edebiyat, kültür sanat alanlarında da Gaziantep'in dünya gündeminde yerini alacağını umuyorum. Gaziantep sahip olduğu antik markalarıyla zaten dünyanın yakından tanıdığı bir kent. Doğru zamanda doğru ellerle yapılacak sunumlar Gaziantep'in bu alandaki eksiğini kapatacak ve bu kentin dünya kültür başkenti olma yolundaki çabasını başarıyla sonuçlandıracaktır" diye konuştu.

TAHİR TEKİN ÖZTAN, İSTANBUL'U GAZİANTEP'E TAŞIYOR

Gaziantep'e birçok yazar, şair, gazeteci, gurme ve ünlü isimlerin çeşitli nedenlerle gelmesinin bir tesadüf olmadığını dile getiren Ayan Bozkurt, "Tahir Tekin Öztan bizleri ve diğer meslek gruplarındaki insanları bir şeyleri vesile ederek Gaziantep'e gelmeye zorunlu kılıyor. Aslında Tahir Tekin Öztan İstanbul'u Gaziantep'e taşıyarak bu güzel kentin değerlerinin bütün insanlar tarafından keşfedilmesine vesile oluyor. Onun düzenlediği etkinliklerin tamamı bu kentin dünyaya tanıtılması amacını taşıyor. Bu kenti dünyaya taşıyacak isimleri doğru seçip onlarla ortak faaliyetlere giriyor. Kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te önemli değerlerin bulunduğuna da dikkat çeken Yazar Bozkurt, "Gaziantep'te kaldığımız süre içerisinde o kadar çok insanla tanıştık ki. Bunların büyük bir bölümü şair ve yazar. Bu insanların keşfedilmesi ve eserlerinin Türkiye'ye tanıtılması gerekiyor. Yerel değerlerin ulusala çıkarılması için İstanbul ve Ankara'da bulunan yayın evlerine büyük görev düşüyor. Halk ozanları, aşıklar ve şairler diyarı Gaziantep'in edebiyat alanında gelecek dönemlerde önemli gelişmelere sahne olacağına inanıyorum. Bizleri Gaziantep'te ağırlayan değerli dostum Tahir Tekin Öztan'a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Dünya kültür mirasına kazandırdığı iki büyük han yanında yöresel mutfağın gündeme taşınmasında gösterdiği çaba ve gayretler küçümsenemez" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP İLHAM VERİYOR

Yeni yazacağı romanında Gaziantep'e ve bölgeye yer vereceğini de sözlerine ekleyen Romancı Ayhan Bozkurt, "Gaziantep bana ilham veriyor. İşlenecek o kadar güzel konular var ki. Yeni romanım için bu konuları ve öğeleri değerlendirmeyi düşünüyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Romancı Ayhan Bozkurt Gaziantep'i Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement