Sacit Günbey: İktidar, Elazığ'da Bulunan Yeni Bakır Yatağını Yine Yandaşlarına Peşkeş Çekti - Son Dakika
Yerel

Sacit Günbey: İktidar, Elazığ'da Bulunan Yeni Bakır Yatağını Yine Yandaşlarına Peşkeş Çekti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sacit Günbey, partisinin Elazığ il kongresinde, “Burada yeni bir bakır yatağı bulundu, ‘Sonsuz’ diyorlar. Kimisi diyor ki ‘30 milyar ton burada bakır yatağı var’. Yani yıllarca o bakırı kullansanız bitiremezsiniz. O bakır yatağını bu iktidar, yine peşkeş çekti yandaşlarına. Çok düşük bir fiyata işletmesini ihale etti… Allah izin verirse iktidara geldiğimiz gün, bu yatakları devlet işletecek” dedi.

25.12.2022 17:54  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sacit Günbey, partisinin Elazığ il kongresinde, "Burada yeni bir bakır yatağı bulundu, 'Sonsuz' diyorlar. Kimisi diyor ki '30 milyar ton burada bakır yatağı var'. Yani yıllarca o bakırı kullansanız bitiremezsiniz. O bakır yatağını bu iktidar, yine peşkeş çekti yandaşlarına. Çok düşük bir fiyata işletmesini ihale etti… Allah izin verirse iktidara geldiğimiz gün, bu yatakları devlet işletecek" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Elazığ il kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Sacit Günbey'in katılımıyla bugün yapıldı.

Kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, "Elazığ, ülkenin ve dünyanın en büyük maden rezervine sahip olmasına rağmen ham madde çıkarmanın ötesine geçememiştir. Bu derece büyük bir maden rezervi, Karadeniz doğal gazı kadar ülke gündemine gelmedi. İdari mahkemenin yürütmeyi durdurmasına rağmen Danıştay kararıyla iktidara yakın firmaya yok pahasına peşkeş çekildi. Elazığ'ın mevcut nice sorunları var. Refah-Yol iktidarından sonra mevcut iktidara yıllarca en çok oyu veren bir il olmasına rağmen mevcut iktidar tarafından Elazığ'a gösterilmeyen ilgi ve hizmet, inşallah Yeniden Refah Partisi'nin iktidarında gösterilecektir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Günbey, Elazığ'ın tarımda geri bırakıldığını, iktidarın şekere kota koymasıyla birçok çiftçinin üretimde sıkıntıya girdiğini söyledi. Günbey, şöyle konuştu:

"Elazığ, şeker üretimi konusunda en büyük illerden birisiydi. Şeker pancarına kota uygulandı. Elazığ'da çok güzel bir şeker fabrikası vardı ve taş gibi kıtır kıtır şeker üretilirdi orada. Şimdi Elazığ'da şeker kotası getirildi. Elazığ Şeker Fabrikası atıl bir vaziyette çalışıyor. İktidara geldiğimiz gün, Allah'ın izniyle şekerdeki potayı da kaldıracağız, Elazığ Şeker Fabrikası da tam kapasite ile çalışacak.

"ELAZIĞ'IN MADENLERİ İKTİDAR YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

Burada yeni bir bakır yatağı bulundu, 'Sonsuz' diyorlar. Kimisi diyor ki '30 milyar ton burada bakır yatağı var'. Yani yıllarca o bakırı kullansanız bitiremezsiniz. O bakır yatağını bu iktidar, yine peşkeş çekti yandaşlarına. Çok düşük bir fiyata işletmesini ihale etti. Sağ olsun, burada sivil toplum örgütleri bu ihaleyi durdurmak için mahkemeye verdiler. Mahkeme bu ihaleyi durdurdu. Ancak Danıştay bu ihalenin durdurulmasını bozdu ve tekrar o müteahhide bu ihaleyi verdi. Allah izin verirse iktidara geldiğimiz gün, bu yatakları devlet işletecek ve madene de bakır üretimi için çok modern bir tesis kuracağız.

"MADENDE ÇIKAN BAKIR, YILLARDAN BERİ TOPRAK HALİNDE İHRAÇ EDİLİYOR"

Elazığ, jeopolitik ve stratejik açıdan çok önemli bir şehir. Keban Gölü, Türkiye'nin en eski barajlarından birisidir ve Türkiye'ye en fazla elektrik üreten barajlardan biri. Türkiye'nin kalkınmasına en fazla katkı veren barajlardan biri. Bunun yanında Maden'de bakır çıkıyor, Asurlulardan beri oradan bakır çıkıyor. Maden'in o ilerisinde, Alacakaya ve Guleman'da krom çıkıyor. Keban'da gümüş çıkıyor. Yine Alacakaya'da, Türkiye'nin en önemli mermer yataklarından biri var. Yani maden bakımından burası zengin. Maalesef burası da çıkar çevrelerine peşkeş çekilmiştir. Maden'de çıkan bakır, yıllardan beri toprak halinde yurt dışına ihraç ediliyor. Bakırı toprak halinde çıkarıp yurt dışına gönderiyorlar. Refah Partisi iktidara geldiğinde, işlenmemiş hiçbir bakırı ihraç etmeyeceğiz, işlendikten sonra ihraç edeceğiz.

'Tarım Kredi Kooperatifi'nin Bermaz'da güzel bir ofisi vardı, Hazar Gölü'nün yanında. Duydum ki 4-5 yıldan beri bu iktidar orayı da kapatmış. Kızıltepe'de, Bermaz Ovası'nda onlarca köy var ve köylüler, gelip oradan ihtiyaçlarını, tarım ilaçlarını, gübrelerini alıyorlardı. Orayı kapattılar. Niye kapatıyorsunuz? Size ne zararı var? Burası köylünün işine yarıyordu. Orayı kapattılar; köylü, tarım ilaçlarını almak için, gübre bulmak için Elazığ'a geliyor. Bir liralık ilacını, gübresini 5 liraya mal ediyor ve pahalıya mal ediyor. Allah izin verirse, bunlar açmazsa geldiğimiz gün Tarım Kredi Kooperatifi şubesini ve dükkanını açacağız inşallah."

Sacit Günbey: İktidar, Elazığ\'da Bulunan Yeni Bakır Yatağını Yine Yandaşlarına Peşkeş Çekti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sacit Günbey: İktidar, Elazığ'da Bulunan Yeni Bakır Yatağını Yine Yandaşlarına Peşkeş Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement