Safranbolu'da Siyaset Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da Siyaset Eğitimi

Safranbolu\'da Siyaset Eğitimi

Safranbolu'da düzenlenen, "Siyasette Yüksek Topuklar" Projesi kapsamında katılımcı kadınlara "Siyasette Hitabet" konusunda eğitim verildi.

04.09.2012 10:31  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Elemanı Gökhan Bayram, Avrupa Birliği Bakanlığı öncülüğünde, Safranbolu'da düzenlenen, "Siyasette Yüksek Topuklar" Projesi kapsamında katılımcı kadınlara "Siyasette Hitabet" konusunda eğitim verdi.

Avrupa Birliği Bakanlığı öncülüğünde, Safranbolu'da düzenlenen, "Siyasette Yüksek Topuklar" Projesi kapsamında, ÇOMÜ Öğretim Elemanı Gökhan Bayram tarafından, katılımcı kadınlara siyasi hitabet ve etkili konuşma konusunda eğitim verildi. Bayram, eğitime katılan kadınlara hitap etmenin incelikleri, kitleleri etkileme, başarılı hatiplerin sırları, konuşma heyecanını yenme, konuşma hazırlama, tartışma teknikleri, doğaçlama konuşma konularında kolaylıkla uygulanabilecek önemli bilgiler aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı desteği, İsveç ve Finlandiya'nın iştiraki, Genç Gönüllüler Derneği ve Safranbolu Belediyesi'nin katkılarıyla Safranbolu'da düzenlenen "Siyasette Yüksek Topuklar" isimli 3 günlük programa katılan Gökhan Bayram, Türkiye ve dünyadan etkili hatipleri anlatarak yaptığı girişten sonra bu hatiplerin kitleleri etkilemede uyguladıkları formülleri sundu. Bir konuşmanın nasıl hazırlanacağı, insanları etkileyen kelime ve cümleleri, kürsüde ve mikrofonda yapılacakları anlatan Bayram, yaptırdığı uygulamalarda ise kadınların konuşma korkularını yenmelerini sağladı. Verilen eğitimde, kürsü ve mikrofon kullanımı, konuşmada beden dili, konuşurken karşılaşılacak sorunların nasıl yenilebileceği, dinleyenlerle ilgili püf noktaları, pratik ve basit yöntemlerle kalabalıkların nasıl coşturulacağı ve takdirini kazanabilecekleri hususunda bilgiler sundu. Bayram, hitabetle ilgilenen kadınlar başta olmak üzere tüm ilgililerin, kendisi tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin bu alanda hazırlanan en içerikli sitesi olan www.siyasettehitabet.com adresinden faydalanabileceklerini de belirtti. Katılımcılar, değerlendirme anketleri aracılığıyla programdan çok memnun kaldıklarını, hitabet yeteneklerini geliştirdiklerini belirtirken programın sonunda, proje koordinatörü Nalan Üstüner Koca tarafından Gökhan Bayram'a günün anısına hazırlanan bir ödül ve teşekkür belgesi verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement