"Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa Projesi"

(ANSADER) yürütülen "Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa Projesi"nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

22.12.2012 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği'nce

(ANSADER) yürütülen "Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa Projesi"nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sivas Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sivas Eğitimciler Derneği'nin işbirliğinde yürütülen projenin bilgilendirme toplantısı, Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı'ndaki Kütükev'de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, obeziteyle mücadelenin önemine değinerek, "Günümüzün en önemli sorunlarından birisi olarak obezite gösterilmektedir. Özelikle batıda gündemi en üst sırada obezite işgal etmektedir. Bu projenin farkındalık olması açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ümit ediyorum okullarımızda ve diğer kurumlarımızda Sivas halkımıza farkındalık oluşturması, obeziteyle ilgili daha dikkatli olunması konusunda katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadele konusunda çalışma başlattığını dile getirdi. Bakanlığın en önemli hedefleri arasına obeziteyle mücadelenin yer aldığını belirten İlter, şunları kaydetti:

"Obezitenin yan etkileri, sebep olduğu hastalıklar, hem psikolojik hem fizyolojik ve ekonomik zararları hepimiz tarafından biliniyor. Biz de Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle obezite ve sebep olduğu hastalıklar hakkında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan biri de ANSADER öncülüğünde başlatılan 'Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa Projesi' oldu. Bu projemiz okullarımızda ve sivil toplum kuruluşlarında sağlıklı beslenme konusunda eğitimler yapılması ve bu konuda hedefler, farkındalık yaşanmasını hedefleyen bir proje."

Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz ise projenin eğitim kısmında yer aldıklarını belirterek, okullarda seminerler vererek öğrencileri obeziteyle ilgili bilgilendireceklerini kaydetti.

ANSADER Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ferruh Balaban da dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 6 ay sürecek proje kapsamında salon toplantıları, okullarda seminerler, spor turnuvaları, resim yarışmaları ve sağlık yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirten Balaban, amaçlarının obezitenin zararları konusunda farkındalık oluşturarak, sağlıklı topluma katkı sunmak olduğunu söyledi.

Toplantıya, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, Numune Hastanesi Yöneticisi Fikret Özkan, Sivas Devlet Hastanesi Yöneticisi Mehmet Arpacık, Numune Hastanesi Başhekimi Ruhiye Cevit, Sivas Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Barış Gergin, Tabipler Odası Başkanı Sefa Gültürk ve doktorlar katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement