Şahinbey'de Asansörler Tse'ye Emanet - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'de Asansörler Tse'ye Emanet

Şahinbey Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında asansör protokololü imzalandı.

02.04.2015 14:18

Şahinbey Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında asansör protokololü imzalandı.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, TSE arasında asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Şahinbey Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mehmet Hakan Yıldırım katıldı.

Şahinbey Belediyesi ile TSE arasında düzenlenen yeni protokole göre ilçedeki bina sahipleri asansörlerin yıllık kontrollerini TSE'ye yaptırmak zorunda olacak.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılması zorunlu hale getiriliyor.

İmza töreninde konuşan Tahmazoğlu, 2012 yılında çıkan Asansör Bakım Yönetmeliği gereğince ilçedeki asansörlerin periyodik bakımlarının TSE tarafından yapıldığını belirtti.

Asansörlerin periyodik bakımlarının TSE tarafından yapılması konusunda anlaştıklarını söyleyen Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz dönemlerde TSE tarafından yapılan kontrollerden büyük yarar sağladık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Buradan apartman sakinlerine ve yöneticilere de seslenmek istiyorum asansör konusunda biraz daha duyarlı olmalarını diliyoruz."

TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Yıldırım ise 2015 yılı itibari ile iskan öncesi muayeneleri yapmaya başladıklarını ifade ederek, "Uygulama ile birlikte vatandaşlarımız evlerine geçtiğinde arızalı asansör ile ilgili sıkıntı yaşamayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tahmazoğlu ve Yıldırım protokolü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şahinbey'de Asansörler Tse'ye Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement