Sakarya'da "Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" Belgeselin Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da "Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" Belgeselin Galası Yapıldı

Sakarya\'da "Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" Belgeselin Galası Yapıldı

Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisinin yapımcılığını yaptığı “Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola” belgeselin galası yapıldı.

03.09.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisinin yapımcılığını yaptığı "Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" belgeselin galası yapıldı.

Yönetmenliğini Aybars Bora Kahyaoğlu'nun yaptığı yapımcılığının Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisinin yaptığı "Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" belgeselin galası yapıldı. Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen galaya Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, davetliler ve basın mensupları katıldı. Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kahyaoğlu: "Bugün asıl olan, gerçek kahramanların hikayesinin anlatılması"

"Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" belgeselinin yönetmenliğini yaptığı Aybars Bora Kahyaoğlu yaptığı açılış konuşmasında, "Bir film için biz bir gala yaptığımızda, bu kürsülere çıktığımızda filmden bahsederiz, filmi yaparken karşılaşılan zorluklardan bahsederiz. Fakat bugün, asıl olan film değil. Bugün asıl olan, gerçek kahramanların hikayesinin anlatılması. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla FETÖ'ye bağlı asker kılığındaki darbecilerin karşısına çıkan Sakarya halkının ortaya koyduğu milli mücadele ruhunu hatırlamak için bu filmi yapmış, bu yüzden burada toplanmış bulunuyoruz. Bir film genelde hayaller üzerine kurulur. Kurulur kelimesi önemli çünkü gerçek olmayan olaylar uygulanarak, bir araya getirilerek ortaya bir hikaye çıkar. Oysa bu gece seyredeceklerimiz kurgunun değil, gerçeğin ta kendisi. Kadim bir deyiş vardır, gerçekler hayallerden daha zengindir diye. Gerçekten 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yapılacak bütün filmlerin bundan sonraki gerçek kahramanları biz filmleri yapanlar değil, şehitlerimiz ve gazilerimiz olacaktır. Bu belgesel ticari bir iş olarak yapılmadı, burada çalışan hiç kimse herhangi bir ticari kaygı gütmedi. Bu anlamda da ülkemizin önde gelen ulusal kanallarına çağrıda bulunuyoruz. Dileyen, şehitlerimizin ve gazilerimizin ve ülkemiz üzerinde oynanan bu hain oyunu belgeleyebilecek bir film olması bakımından ücretsiz yayınlayabilirler. Huzurunuzda da bu çağrıyı yapmak istiyorum" dedi.

Başkan Alemdar: "Milletin ne kadar büyük milletin varisiyiz"

Yönetmen Kahyaoğlu'nun ardından sahneye çıkan Başkan Yusuf Alemdar yaptığı selamlama konuşmasında, "Esas olan şu, biraz sonra izleyecek olduğumuz filmin galası bu milletin ne kadar büyük ne kadar kadim bir medeniyetin varisi olduğunun bir göstergesi. 15 Temmuz gecesi ordumuzun içine sızmış olan rütbeli hainler, teröristler, satılmışların oyunlarına boyun eğmedik, onların uçaklarının üstüne çıktık tanklarının önüne yattık. Çekinmeden, korkmadan bayrağını ve vatanını korumak için şehit ya da gazi olmayı hesap etmeden dedik ki "Biz vatanımıza sahip çıkacağız" Çok şey konuştuk. 27 gün meydanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla nöbet tuttuk. Tüm Sakarya, tüm Türkiye ayaktaydı. Hepimizin farklı anıları, farklı hikayeleri oldu. O gece tankların meydanlara çıkmaya başladığı andan itibaren köprüde, meydanlarda, valiliklerin önlerinde her tarafta hareketlenme başladığında tüm milletimiz gibi biz de Sakarya'da özellikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun talimatlarıyla meydanlara indik. Nereden nasıl geçebilirler diye bir düşünceye sahip olduğumuzda orayı engelleyip, onlara geçit vermemek için tüm halkımızla birlikte mücadele verdik. Bu anıları belki yıllar sonra anlatacağız. Ama unutabiliriz. Unutmamak için dedik ki bir belgesel halinde göremeyen, o geceyi yaşayamayan ya da 15 Temmuz'da hayatta olmayan bugünleri hatırlayamayanların da bir dönem sonra bu filmi izleyerek nasıl bir hain tuzağın içinde olduğumuzu, bu hainlerin bu millete nasıl bir kötülük yaptığını görsünler. En büyük istihbarat örgütlerinin, en kahpece, en adice insanına silah doğrultan, içimize sızmış olan, devletin bütün organlarında kendini gizleyerek bu millete hainlik yapanları tanısınlar. Onların, nasıl bir yapıya, hangi amaca hangi dine, hangi bayrağa hizmet ettiklerini gelecek nesillerimiz de öğrensin ve onlar da ona göre tedbir alsınlar diye böyle bir belgesel hazırladık" diye konuştu.

Toçoğlu: "Cumhurbaşkanımız bunları öldürün deseydi, bunların hiçbirisini sağ bırakmazdık"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı konuşmada, "Tabii buradan çok büyük dersler çıkarmamız lazım. Değerli kardeşlerim, belki dünya tarihinin görmediği, tanımlanamayan bir düşmanla mücadele ediyoruz. Hiçbir bariz özelliği olmayan, işte gördüğümü zaman birbirimizi tanırız deriz ki bu arkadaşımız muhafazakardır, bu arkadaşımız sosyal demokrattır, bu arkadaşımız liberaldir. Bu alçakların, tanımlanabilecek hiçbir tarafları yok. Yeri geldiğinde muhafazakar, yeri geldiğinde sosyal demokrat, yeri geldiğinde liberal, yeri geldiğinde PKK'lı, yeri geldiğinde DHKP-C'li, yeri geldiğinde Amerikancı, yeri geldiğinde Moskofçu. Hiçbir şekilde kendilerini tanıtacak, kendileri için alameti farika olacak özellikleri olmayan bir kesimle mücadele ediyoruz. Bunun için zor bir mücadele bu. Belki çoğu zaman birlikte oturup kalktığımız, beraber sohbet ettiğimiz insanlar içerisinde bile birçoğu bu Fetullahçı örgütün içinde ya da destekçisi çıktılar. Onun için mücadele, çetin bir mücadele. Bu mücadele öyle çok kolay aşılabilecek bir mücadele değil. Ama mücadelenin önemli bir kısmını beraberce aşmış olduk. Bu bizim için de iyi bir antrenman oldu. Bundan sonra bu ülkede darbe yapmak isteyenler bir defa değil beş defa düşünmek zorundalar. Çünkü biz artık tankların önüne nasıl çıkılacağını, mermilerin önüne nasıl dikileceğimizi, meydanlarda bu alçaklara nasıl direneceğimizin antrenmanını yaptık. Bundan sonra bu tecrübe ile bu tür kalkışmalara direneceğimizi herkes bilsin. Belki bu kadar merhametli de olmayacağız. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız daha dün söyledi, biz öldürün demedik dedi. ya öldürün deseydi, bunların hiçbirisini sağ bırakmazdık. Onun için bundan sonra herkes attığı adıma çok dikkat etmek zorunda olacak. Bizler de inşallah bundan sonra, hem işlerimizde hem de ilişkilerimizde bu tehlikeyi göz ardı etmeden hayatımızı sürdürmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından belgesel gösterildi. Gösteriminin sonrasında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar belgeselde açıklama yapan vatandaşları sahneye çağırarak birer gül taktim etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da 'Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola' Belgeselin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement