Sakarya'da, IŞİD Protestosu - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da, IŞİD Protestosu

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, IŞİD'i protesto etti.

27.09.2014 16:10  Güncelleme: 16:18

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, IŞİD'i protesto etti.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan grup adına açıklama yapan Muhammed Emin Duman, IŞİD'in tehlikeli olduğunu ve yaptıklarının İslam'a mal edilemeyeceğini söyledi.

Duman, IŞİD'in ABD'in bölgesel planları dahilinde Suudi Arabistan tarafından kurulduğunu öne sürerek, "Dolayısıyla asıl hedefe konulması gereken Amerika ve onun sadık taşeronu Suudi Arabistan'dır. Amerika ve Suudi Arabistan başta olmak üzere müttefikleri bazı kırmızı çizgileri aştığı için kendi yarattıkları IŞİD canavarını ortadan kaldırmaya ya da etkisiz hale getirmeye karar vermişlerdir" diye konuştu.

ABD'nin son operasyonlarla bir taşla birkaç kuş vurmaya çalıştığını iddia eden Duman, "Yakın gelecekte sınırların yeninden çizildiği, bölünmelerin yaşandığı Irak ve Suriye ile karşılaşacağımızı söylemek kehanet olmaz. IŞİD'nin ideolojik kaynağı Suudi Arabistan kökenli Vehhabilik'tir. Vehhabilik, siyasi bir ekoldür. İngilizlerle işbirliği yaparak Osmanlı İmparatorluğu'nun Ortadoğu coğrafyasında çöküşüne hizmet eden bu ekol, bugün Amerikalılarla işbirliği yaparak İslam coğrafyasının mezhepçilik ve buna bağlı tekfircilik bataklığına gömülmesine hizmet etmektedir" şeklinde konuştu.

Duman, Suudi Arabistan menşeli ilişki zincirinin İslam ülkelerinde sorgulanması gerektiğine dikkati çekerek, "IŞİD veya El-Kaide'ye sempati duyan gençlere bölge ülkelerinin politik çelişkilerinin anlatılmasının ve içinde bulundukları algı dünyasından kurtararak hakikatle yüzleşmelerini sağlamanın önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, ABD tarafından kurulan koalisyonun yaratacağı kaosa ortak olmamalıdır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından slogan atarak dağıldı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da, IŞİD Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement