Samgiad'da Savaş Gömeç Dönemi - Son Dakika
Yerel

Samgiad'da Savaş Gömeç Dönemi

Samgiad\'da Savaş Gömeç Dönemi

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) 5. Olağan Genel Kurulu’nda Savaş Gömeç başkan seçildi.

04.06.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) 5. Olağan Genel Kurulu'nda Savaş Gömeç başkan seçildi.

SAMGİAD 5. Olağan Genel Kurulu, Anemom Otel'de, Orhan Sever'in divan başkanlığında gerçekleşti. Genel kurulda yapılan seçime tek liste ile giren Savaş Gömeç SAMGİAD'ın yeni başkanı oldu. Levent Özden ise genel kurul kararıyla SAMGİAD Onursal Başkanı oldu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Levent Özden "SAMGİAD 2008 yılında samimi arkadaşların Samsun şehri için düşündüğü samimi hayallerle kurulmuş bir dernektir. Derneğimiz konusu Samsun olan her platformda görev almayı hedef edinmiştir. SAMGİAD siyasetten uzak, hiç bir siyasi amaç gütmeyen, hiç bir siyasi düşüncenin ve ideolojinin ne ön bahçesi ne de arka bahçesi olan tamamıyla Samsun şehrinin meselelerini mesele edinen, şehrinin dertleriyle dertlenen, mutluluğu ile mutlu olan, Samsun'un gelecekte hemen hemen her alanda olmasını istediği yeri bugünden hayal edip o hayallere ulaşmak için çalışan, mücadeleler veren, yanlışı eleştirmekte nezaket sınırları içerisinde ve haddimizi bilerek geri kalmayan ancak doğru yapılanı ve de güzellikleri övmekte de bir adım geri durmayan, Samsun şehri için ortak paydalarda var olmayı her zaman misyon ve vizyon edinmiş tamamıyla maneviyatla ve samimiyetle beslenen bir dernektir" dedi.

Samsun TSO Başkanvekili Mustafa Kemal Şahin, MHP İl Başkanı Taner Tekin, CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, Baro Başkanı Kerami Gürbüz ise yaptıkları konuşmalarda genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundular.

"TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE RAHATSIZ OLUYORLAR"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SAMGİAD'ı önemsediğini belirterek, "SAMGİAD Samsun için TSO kadar önemlidir. Gençler bizim umudumuz. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durum, yaşadığı hangi sıkıntılar varsa, bu sıkıntıların hepsinin özünde kalkınma hamlesi var. Kalkınma hamlesini durdurmaya yönelik hamleler. Bunların hiç biri tesadüf değil. Türkiye'yi hedeflerinden saptırmak için bunları yapıyorlar. Türkiye'deki GSMH büyüdükçe rahatsız oluyorlar" diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, konuşmasına Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesini kınayarak başladı. Köktaş, SAMGİAD'ın Samsun ve Türkiye ekonomisine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, "SAMGİAD'a Samsun'a katkı sağlama amaçlarından dolayı tebrik ediyor. Bugün olduğu gibi yarın da yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Gençlerimizi önemsiyoruz. Gençlerimizin bilgili ve donanımlı, hedefleri olan bireyler olarak ekonomimize katkıda bulunmaları için çok daha çalışmalarını bekliyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar SAMGİAD'da görev yapan başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Levent Özden, yönetim kurulu üyelerine maddi ve manevi destekleri için plaket takdim etti. Yönetim Kurulu adına Başkanvekili Savaş Gömeç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Levent Özden'e nazar duası hediye etti.

Konuşmaların son bölümünde Levent Özden, dernek üyelerinin kararıyla SAMGİAD Onursal Başkanı seçildi.

Kongrenin ikinci bölümünde faaliyet ve denetim raporları okunarak ibra edildi. Seçime Savaş Gömeç tek liste ile girerek SAMGİAD'ın yeni başkanı oldu.

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Savaş Gömeç, "SAMGİAD'da Başkan Vekili olarak görev yapıyordum. Bu görevden sonra bizi başkan seçen üyelere teşekkür ediyorum. SAMGİAD ailesi bugüne kadar Levent Başkan önderliğinde çok güzel işler yerine getirmiştir. Bundan sonra da eski yönetimden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmakla hükümlü olacağız. Şehrin bundan sonraki dertlerini, sorunlarını ve problemlerini daha güzel şekilde masaya yatırıp, arkadaşlarımızla birlikte daha vasıflı, üretken, çalışkan ve daha azimli bir yönetim kuruluyla birlikte hareket edeceğiz. Samsun, Karadeniz ve Türkiye için 'gelecek biziz' " ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu: Savaş Gömeç, Abdulkadir Köstek, Buğra Çolak, Bülent Pamuk, Hasan Bütün, İlker Kaplan, Kerem Özal, Mehmet Batuhan Şahin, Muhammet Kaya, Mustafa Anıl Demir, Onur Öztekin, Ramazan Kılıç ve Uğur Gökçe.

Genel kurula ayrıca Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samgiad'da Savaş Gömeç Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement