Sanat İyilik İçin' Sergisi - Son Dakika
Yerel

Sanat İyilik İçin' Sergisi

Sanat İyilik İçin\' Sergisi

İyiliğe gönül vermiş sanatkarların emekleriyle oluşturulmuş, geliri iyilik projelerinde değerlendirilecek ‘Sanat İyilik İçin’ Klasik Türk Sanatları sergisi açıldı.

13.05.2014 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İyiliğe gönül vermiş sanatkarların emekleriyle oluşturulmuş, geliri iyilik projelerinde değerlendirilecek 'Sanat İyilik İçin' Klasik Türk Sanatları sergisi açıldı.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışa, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Koçibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Köse, Eski adı İslam Konferansı Teşkilatı olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İnsani Yardım Birimi Türkiye Temsilcisi İbrahim Altan, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Sanatçı İsmail Hakkı Gurbetçi, Radyo 7'nin sevilen ve başarılı programcısı nam-ı diğer Gölge Talha Bora Öge, sanatseverler ve iyilikseverler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Deniz Feneri Derneği'nin Türkiye'de ve dünyada yoksulluk alanında önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Zaman zaman bu yardımların aksaması için çeşitli çevreler tarafından iftira kampanyaları yürütülse de bu derneğin ne kadar büyük ve önemli projeleri hayata geçirdiğini biliyoruz. Şimdi ilk kez sanat ve iyilik aynı çatı altında buluşuyor. Birbirinden değerli bu orijinal hat ve tezhip eserlerinden elde edilecek geliri yoksulluk için kullanacak olan Deniz Feneri Derneği'ni ve eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum" dedi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ise sergi hakkında şunları söyledi:

"Sanat İyilik İçin Klasik Türk Sanatları sergimizde, iyilik için bir araya gelen sanatçılar, el emeği göz nuru eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Enderun Sanat öncülüğünde başlayan sanat iyilik için projesi, Mahmut Şahin ve öğrencileri, Ali Toy, Klasik Türk Sanatları Vakfı, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, Meşk Yayınları, Tiryakiart Sanat Galerisi ve Müzehhip Hattat Ahmet Zeki Yavaş, Müzehhibe Asiye Kafalıer, Ayşenur Velioğlu ve Müzehhibe Gülnihal Küpeli Atölyesi'nin destekleriyle hayata geçirildi. Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediğimiz sergide, değerli sanatçıların seçkin hat, tezhip ve ebru eserlerinin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini vazolar da eserleriyle de destek veren İsmail Hakkı Gurbetçi küratörlüğünde sanatseverlere sunuluyor. Düzenlenen serginin geliri Suriye içindeki savaş mağdurlarına ve Türkiye'ye sığınmış on binlerce ihtiyaç sahibi muhacire Deniz Feneri Derneği aracılığıyla ulaştırılacak. Sanatın iyiliğe dönüşeceği bu güzel projenin bir sonraki adımında ise 'Sanat İyileştirir' sloganıyla Afrika'nın kalkınması ve refahı için projeler hayata geçireceğiz. Sanat eserlerimizin iyilikseverlerle buluşmasından yüzyıllardır geri bırakılmış, sömürülmüş, inancın ve insan onuruna yakışır bir hayatın esirgendiği kara kıtanın kara bahtlı insanları için aydınlık günlerin müjdecisi projeler doğacak. Derneğimiz yardım alanında her zaman ilklerin öncüsü olmuştur. Sanat, iyilik ve yoksulluk üçgenindeki bu çalışmamızın da daha önce bir benzeri yapılmamıştır. Sanat kim içindir başlığı altında zaman zaman tartışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmayla sanat gerçek sloganını buldu" dedi.

'Sanat İyilik İçin' Klasik Türk Sanatları Sergisi'nin, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 13 - 17 Mayıs 2014 tarihleri arasında 09: 00 - 22: 00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanat İyilik İçin' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement