Şanlıurfa'dan, Elif Öğretmene Destek - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan, Elif Öğretmene Destek

Şanlıurfa\'dan, Elif Öğretmene Destek

Başörtülü derslere girdiği gerekçesiyle Türkiye'nin gündemine oturan öğretmei Elif Kısa'ya Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun'dan destek geldi

21.09.2013 14:20

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde görev yapan ve son günlerde başörtülü derslere girdiği gerekçesiyle bir takım medya organları tarafından manşetlere taşınan öğretmen Elif Kısa ile ilgili haberler halen Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alırken, konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaşananları üzüntü ile takip ettiklerini söyledi.

Olayın 28 Şubat mantığı ile devam ettiğini de sözlerine ekleyen Coşkun, "Öğretmen Elif Kısa ile ilgili, 28 Şubat'taki fabrika ayarlarına dönerek, mühendislik yapmaya yeltenenlerin, öğretmenimizin kılık-kıyafetine ve inancına saygı duymayanların kendi giyim kuşam ve düşüncesine saygı bekleme hakları yoktur" dedi.

GAZETELER SİLAH OLARAK KULLANILIYOR

Haberi manşetlere taşıyarak öğretmenin hedef alındığını açıklamasında dile getiren Coşkun şu ifadelerine yer verdi: "Türkiye'de küçük bir grubun kendi düşünce ve yargılarını, silah olarak kullandıkları bazı gazeteler(!) aracılığıyla, toplumun genelinin düşüncesiymiş gibi dayatmaları dönemi artık son bulmalıdır. Kendileri siyah giyince "Modacı Neslihan Yargıcı ekolünü takip ediyor" olanların, başörtülü bir öğretmen siyah elbise giyince hafakanlar basmış gibi çıldırıp ne yapacaklarını şaşırmaları anlaşılır gibi değildir. 28 Şubat'ta yemlendikleri odakların talimatlarıyla attıkları manşetlerin hesabını vermekte zorlananların yaşananlardan hiç ders çıkarmadıkları ve ülkeyi kendi çiftlikleri sandıkları görülüyor. Millet artık dayatmalardan da, dayatanlardan da bıkmıştır. Öğrencilerin dahi serbest kıyafet hakkının olduğu bir ülkede kimse öğretmenlerin ne giyeceğine karar vermemeli ve kendi saplantılarını dayatmamalıdır."

12 MİLYON İMZA TESLİM ETTİK

Kamuda kılık-kıyafet konusunda 12 milyon 300 bin imza topladıklarını ve bunu gerekli makamlara sunduklarını söyleyen Coşkun, "Anayasa ve yasada olmayan yasak, 12 Eylül Milli Güvenlik Konseyi ürünü ucube bir yönetmelik marifetiyle sürdürülmeye çalışılmaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, "Kamusal Alan Yalanına Hayır!" diyerek başlattığımız "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 12 milyon 300 bin imza ile sonuçlanmış, toplanan imzalar hükümete teslim edilmiş ve gereğinin yapması istenmiştir. Linç kampanyasına tabi tutulmaya çalışılan Elif Öğretmen'e biz de Şanlıurfa eğitim bir sen şubesi olarak destek veriyor, sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan, Elif Öğretmene Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement