Şanlıurfa'dan Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa

Şanlıurfa'da eski otogarın yerine yapılması planlanan alışveriş merkezi için hazırlanan projede son aşamaya gelindi.

04.05.2012 19:08

Şanlıurfa'da eski otogarın yerine yapılması planlanan alışveriş merkezi için hazırlanan projede son aşamaya gelindi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Mimarlar Odası Başkanı Murat Tepe ve beraberindeki yöneticilerle alışveriş merkezi yapmayı planlayan şirketin yetkilileriyle görüştü.

Kısa süre sonra merkezin temelinin atılacağını bildiren Güllüoğlu, şunları kaydetti:

"Alışveriş merkezi çevre binaların seviyesinde ve şehrin dokusuna uygun olacak. Eski otogarın yeri olarak nitelendirilen bölgeye yapılacak merkezin projesini inceledik. Ümit ediyorum ki önümüzde ay bölgenin yeni bir alışveriş merkezine kavuşması için temel atılacak. Şu an genel olarak proje hazır."

-Site bazlı yapılaşmaların artırılması talebi

Mimarlar Odası Şanlıurfa Temsilcisi Murat Tepe, kentsel dönüşüme katkı sağlanması amacıyla site bazlı yapılaşmaların artırılması gerektiğini belirtti.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Tepe ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette, site şeklindeki yapılaşmaların daha da artırılması ve kentsel dönüşüm projelerinin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tepe, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm öncesinde söz konusu yerlerde site yapılaşmalarına yönlendirmenin kentsel dönüşüme katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Halkı bu konuda ada bazlı yapılaşmalara nasıl yönlendirebiliriz diye tartıştık. Bu konuda başarılı olma adına belki bazı teşviklerimizde olabilir."

- Siyaset Akademisi sona eriyor

AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı'nca düzenlenen Siyaset Akademisi programı bu hafta sona erecek.

Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nusret Urmak, yaptığı açıklamada, bir süreden beri devam eden programların Prof. Dr. Ömer Çaha tarafından "Demokrasi ve İnsan Hakları", kişisel gelişim uzmanı Handan Öztürk'ün ise "İçsel Motivasyon" başlıklı sunumlarıyla sona ereceğini belirtti.

Akademi derslerinin SGK İl binası konferans salonunda gerçekleştirileceğini belirten Urmak, daha sonra yapılacak Siyaset Akademisi Sınavı'nın ise gün ve yerinin daha sonra ilan edileceğini dile getirdi.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement