Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Kardeş Okul Projesi.

23.04.2014 15:01

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki Küçükyalı ECA Elginkan İlköğretim Okulu yöneticileri, kardeş okul alarak seçtikleri Siverek Karacadağ İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Yaklaşık 3 ay önce başlatılan " Kardeş Okul" projesi kapsamında Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ile Hasan Dal'ın girişimleriyle iki okul arasında kardeş okul çalışmaları başlatıldı.

Projesi kapsamında Küçükyalı ECA Elginkan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hıdır Aydemir, Okulun Aile Birliği Başkanı Dilek Çakır, öğretmen ve öğrenciler kardeş okul seçtikleri Karacadağ ilköğretim okuluna gelerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Aydemir, yaptığı açıklamada yaklaşık 3 ay önce iki okul arasında gelişen iletişimin sayesinde kardeş okul olduklarını hatırlattı.

Projesin sayesinde kültürel ve bölgesel iletişim daha da artığını ifade eden Aydemir, "Kültürler arası kaynaşma için yapıyoruz, bir gönül köprüsü kurmak amacıyla yapıyoruz, birbirimizi  daha iyi tanıyalım diye yapıyoruz, bizler İstanbul'dan geldik bu coğrafya bize anlatılsaydı, bize yazılsaydı, siz kitaplardan okumuş olsaydık, bu kadar şeyi ne aklımızda tutardık ne zihnimizde canlandırabilirdik, nede bu kadar mutlu olabilirdik, büyüklerinizin bizlere gösterdiği konukseverliklerinden dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Karacadağ İlköğretim Okulu Müdürü Ali Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek meslektaşlarına teşekkür etti.

İhtiyaç sahibi öğrenciler için kermes

Siverek Bendi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere için kermes düzenlendi.

Belediye binasının yanındaki alanda açılan kermeste yöresel yemekler, giyim ürünü, el işi ürünler satışa sunuldu.

Derneğin Başkanı Ahmet Koçak, yaptığı açıklamada 4 gün açık kalacak kermesten elde edilecek gelirin fakir öğrenciler için harcanacağını söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement