Sarıkamış Şehitleri 6 Dilde Ağıtlarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Şehitleri 6 Dilde Ağıtlarla Anıldı

Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit, harekatın 100. yıl dönümünde Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

17.02.2015 09:26

Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit, harekatın 100. yıl dönümünde Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Etkinlikte o dönemde şehitler için yakılan ağıtlar, ünlü sanatçılar tarafından 6 farklı dilde seslendirildi.

Kağıthane Belediyesi, Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit için harekatın 100. yıl dönümünde anma programı düzenledi. Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde bu yıl 6.'sı düzenlenen anma programına, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sanatçılar İzzet Altınmeşe, Suat Suna, Prof. Dr. Bingür Sönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER 6 FARKLI DİLDE AĞITLARLA ANILDI

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Bingür Sönmez kendi çalışmalarında yer alan arşiv görüntülerinden oluşan bir sunum yaptı. Daha sonra sanatçılar yapay kar eşliğinde, Kağıthane Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan '6 dilde söylenmiş Sarıkamış Harekatı Türküleri ile Sarıkamış Destanı Albümü'nden ağıtlar seslendirdi.

"PROGRAM ŞEHİTLERE BİR VEFA"

Programın amacının Sarıkamış'ta hayatını kaybedenlere bir vefa olduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Sarıkamış şehitlerimizi anma programımızı Kağıthane'de geleneksel hale getirdik ve her yıl şehitlerimizi anıyoruz. Bugün de bir kez daha, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

Bugüne kadar yapılan çalışmaları ve toplanan bilgileri 100. yıl hatırası olarak kitap haline getirdiklerini sözlerine ekleyen Kılıç, "Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Fotoğraflarla, mektuplarla kalıcı bir eser hazırladık. Yine 6 değişik dilde Sarıkamış ile ilgili yakılmış ağıtları çok değerli sanatçılarımız seslendirdiler. Bunu da bir CD'de topladık. Böylece iki tane kalıcı eseri Sarıkamış şehitlerimizin anısına derli toplu bir hale getirmiş olduk" şeklinde konuştu.

Öte yandan, program sonunda katılımcılara, günün anısına Kağıthane Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan Orhan Gencebay, Recep Ergül, Zara, İzzet Altınmeşe gibi ünlü sanatçıların seslendirdiği ağıt ve türkülerden oluşan CD'ler hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Şehitleri 6 Dilde Ağıtlarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement