Sarıkamış'ta "Modern Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi" - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta "Modern Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi"

Sarıkamış Belediyesi tarafından hazırlanan Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi tamamlanarak Serhat Kalkınma Ajansına sunuldu.

24.03.2015 12:43

Sarıkamış Belediyesi tarafından hazırlanan Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi tamamlanarak Serhat Kalkınma Ajansına sunuldu.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin bölgenin doğasına, tarihine mimari dokusuna uygun biçimde titizlikle hazırlandığını söyledi.

Son yıllarda kent içinde ve özellikle kayak merkezi bölgesinde önemli projelerin hayata geçtiğine dikkat çeken Toksoy, "Sarıkamış'ın artık zaman kaybetme gibi bir lüksü yok. Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, belediye olarak hükümetimizin büyük destekleriyle projelerimizle gelişme ve kalkınma hamlesini başlattık" dedi.

Toksoy, bölgenin kalkınması ve aynı zamanda işsizliği azaltma adına istihdama yönelik projelerin zaman geçirmeden hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

Bölge halkının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını dile getiren Toksoy, "Özellikle ilçemizde hayvancılığın yanı sıra 12 ay sürdürülebilir turizm için çalışmalarımız devam ediyor. Kış turizminde büyük mesafeler kat ettik ancak inanç turizmi, doğa, yayla ve sportif faaliyetlere yönelik konularda eksiğimiz var. Bu anlamda kent merkezinin altyapı çevre düzenlemesi çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlayacağız" diye konuştu.

Toksoy, Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesinin Erenler Mahallesinde yapılacağını belirterek, eski pazar yerinde yapılacak Sarıkamış Yaşam ve Ticaret Merkezi'nin, 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacağını, bodrum katında otopark, şoför odası, kafeterya, araç yıkama yeri bulunacağını ifade etti.

Giriş katta ise mescit, lavabo, 2 bin metrekare kapalı pazar alanı ve kadınlara yönelik kadın barınma ve eğitim yerleri bulunacağını ifade eden Toksoy, "Bitlis Ahlat taşından yapılacak olan Sarıkamış Yaşam ve Ticaret Merkezi, Baltık mimarisinden esinlenerek Kars'ın mevcut mimari dokusuna uygun olarak tasarlandı. Proje hayata geçtiğinde kent daha modern bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta 'Modern Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement