Sarıkamış'taki Sağanak ve Sel - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'taki Sağanak ve Sel

Sarıkamış\'taki Sağanak ve Sel

Sarıkamış ilçesinde dün gece etkili olan sağanak ve sel dolayısıyla mahsur kalan 8 kişi, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

31.08.2014 17:47

Sarıkamış ilçesinde dün gece etkili olan sağanak ve sel dolayısıyla mahsur kalan 8 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

AFAD Müdürü Oktay Ayğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü mevkisinde sağanak ve sel dolayısıyla çok sayıda ev ve işyerini su bastığını anımsattı.

Sel sonucu Erzurum- Kars karayolunun ulaşıma kapandığı bilgisi üzerine olay yerine gittiklerini ifade eden Ayğan, "Anında ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Can kaybı olmaması yönünde tedbirlerimizi aldık. Mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Bize gelen ihbarlara göre Selim ilçesine bağlı Gelinalan köyünde 4, Sarıkamış Karakurt'ta 3 ve yine Selim'in Akçakale köyünde bir olmak üzere 8 kişi mahsur kalmıştı. AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri çok yoğun çalıştı" dedi.

Ayğan, gece saatlerine kadar çalışmaların halen devam ettiğini ve jandarmanın da kendilerine büyük destek sağladığını ifade etti.

Hasar tespit çalışmalarının da kısmen tamamlandığını vurgulayan Ayğan, şöyle konuştu:

"Gece 02.00'ye kadar çalışmalarımız devam etti. 3 araç ve 15 personel ile çalışıyoruz. Geçici hasar tespitlerini yaptık. Kalıcı hasarlı konut bulunmuyor. Geçici olarak kullanılamaz durumdalar. Karakurt'ta zaiyat biraz daha fazla. Burada özellikle iş yerini su basmış ve kullanılamaz durumda. Tespitleri yaptıktan sonra bölgeye yine iş makinelerini gönderdik. Gerekli temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra normal yaşama dönülmesi için çalışmalara devam edeceğiz.

Bizim gördüğümüz sadece Sarıkamış ilçesine bağlı Boyalı köyüne giderken köye giriş sağlayan ikinci yolda bulunan köprü çökmüş durumdaydı. Can kaybı yok. İki değirmen hasarlı durumda. AFAD tarafından yapılan hasar tespit çalışmasında Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde 31 iş yeri, 2 konut, bir samanlık, bir ahır, 6 depo, bir cami deposu, Yağbasan köyünde bir konut ve bir ahır, Yayıklı köyünde 2 konut ve bir ahır, Selim ilçesine bağlı Bölükbaşı köyünde 2 konut, bir ahır, 2 samanlık, bir değirmen, Yukarı Damlapınar köyünde bir köprü, Aşağı Damlapınar köyünde bir konut, bir ahır, 3 samanlık, 3 ambar ve Gelinalan köyünde de bir konutta hasar oluştuğu görüldü." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'taki Sağanak ve Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement