Konya'da "Savaşın Çocukları" belgeselinin gösterimi yapıldı.
Ülkesindeki iç savaşın izlerini taşıyan Suriyeli çocukların dramı belgesele konu oldu. Tülay Gökçimen'in yönetmenliğinde çekilen belgeselde, Suriyeli çocukların hayat hikayeleri anlatılıyor.
Belgeselde, Suriye'nin Halep kentinde yaşayan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli savaş mağdurlarının yaşadıkları acı, ızdırap ve çektikleri sıkıntılar konu ediliyor.
"Şimdi, Suriyeli çocuklar konuşulacak ve bütün dünya onları dinleyecek" sloganının kullanıldığı, 50 dakika süren belgeselde, rejim güçlerince düzenlenen saldırılarda uzuvlarını kaybetmiş, uzun süre tedavi görmek zorunda kalmış çocuklarla yapılan röportajlara yer veriliyor.
Ülkesinden aileleri ile Türkiye'ye sığınan, soğuk kış günlerinde çadır ve barakalarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocukların anlattıkları yürekleri dağlıyor.
Belgeselin yönetmeni Tülay Gökçimen, Konya Büyükşehir Belediyesi Zindankale Katlı Otoparkı Süleyman Şah Konferans Salonu'ndaki gösterimde, Suriye'de yaşananların acısının dayanılmaz boyutlarda olduğunu söyledi.
Belgesel için Suriye'nin Halep başta olmak üzere bazı kentlerini gezdiklerini anlatan Gökçimen, buralarda gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamadığını söyledi.
Gökçimen, Suriye'deki savaşta en çok kadın ve çocukların zarar gördüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Savaşın 4. yılına girildi. Her gün her saat işkence ve zulüm devam ediyor. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere Suriye'de mazlumlar öldürülüyor. Dünyanın kılı kıpırdamıyor. Suriye'de rakamlara göre savaşın çıktığı günden itibaren 98 bin çocuk yetim kaldı. Resmi ve gayri resmi rakamlara göre de 50 binden fazla çocuk öldürüldü. Suriyeli çocuklar için adalet istiyoruz. Belgesel çektik, orada yaşananları bir nebze olsun yansıtmak istedik. Bu zulüm bitecek, Suriye özgür olacak. O zaman inşallah ülkemize sığınan Suriyelilerin eve dönüş hikayelerini de çekeceğiz."
Son Dakika › Yerel › Savaşın Çocukları' Belgeseli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?