Şehit Aileleri İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri İftarda Buluştu

Şehit Aileleri İftarda Buluştu

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı tarafından şehit ailelerine iftar yemeği verildi.

08.06.2016 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı tarafından şehit ailelerine iftar yemeği verildi.

Kentteki şehit aileleri ve gazileri ile birlikte protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı tarafından organize edilen iftar yemeğinde bir araya geldi. Semazen gösterisi ile başlayan program Kur-an'ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yemekte konuşma yapan Dernek Başkanı Ali Yavuz, İstanbul Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısında şehit olanların yakınlarına başsağlığında bulundu ve yaralılara da acil şifalar diledi. Birlik vurgusu yapan Başkan Ali Yavuz, "Ne sizin ne de bizim dayanacak halimiz var. Böyle güzel ve hayırlı günlerde bir araya gelmeliyiz, acılarımızı paylaşmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmeliyiz." dedi.

Programda konuşan Vali Orhan Düzgün ise, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek birlik ve beraberliğin önemine değindi. Düzgün konuşmasında, "Bugün yine İstanbul'da şehitler verdik. Onları rahmetle anıyorum. Şehitlerimizden birisi de yine Kayseri'den. Son bir yıl içerisinde 21. şehidimizi defnedeceğiz. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Tabi şehitlik mertebelerin en üstüdür. Şehit olan askerlerimiz, polisimiz belki dünyada ulaşabilecek en yüksek mertebeye ulaştılar ve inşallah cennetin kapılarını araladılar. Ama geride kalan siz çocukları, yakınları, eşleri, kardeşleri, anne ve babaları için biraz sabır ve dayanma gücü gerekiyor. Çünkü en yakınlarınızı, en değerli varlıklarınızı, canlarınızı bu ülke ve millet için feda ettiniz. Ama bu topraklar vatan olmak için tarih boyunca yüzlerce, binlerce, on binlerce hatta milyonlarca şehit vermiş, şimdi bu kutsal görev sizlerin yakınlarına düşmüş, Güneydoğu başta olmak üzere ülkemizin değişik yerlerinde vatandaşlarımızın can güvenliğini, mal güvenliğini sağlamak için görev yapan arkadaşlarımıza kurulan hain pusular sonucu maalesef onları da şehit verdik." ifadelerini kullandı.

VALİ DÜZGÜN'DEN DUYGUSAL VEDA

Son çıkan kararname ile merkeze alınarak yerini Malatya Valisi Süleyman Kamçı'ya teslim edecek olan Vali Orhan Düzgün, şehit ailelerinden helallik istedi. Vali Düzgün, "Benim de Kayseri'de son günlerimden biri. Cuma günü Malatya Valimiz, Kayseri Valiliği'ne atanması münasebetiyle görevi devralacak. Bu iftar yemeği sizlerle vedalaşmak için de güzel bir fırsat oldu. Hepiniz hakkınızı helal edin. Cuma günü burada görevimi tamamlayarak ayrılacağım. Ama Kayseri ile gönül bağımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri için verilen iftar yemeğine Vali Düzgün'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kurum kuruluş müdürler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, şehit yakınları ve gaziler katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri İftarda Buluştu - Son Dakika


Advertisement