Kayapınar'da BDP'nin Seçim Bürosu Açılışı Kutlamaya Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Kayapınar'da BDP'nin Seçim Bürosu Açılışı Kutlamaya Dönüştü

Kayapınar\'da BDP\'nin Seçim Bürosu Açılışı Kutlamaya Dönüştü

BDP'nin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yaptığı seçim bürosu açılışı Newroz kutlamasına dönüştü.

12.03.2014 16:53  Güncelleme: 17:02

BDP Diyarbakır'ın Kayapınır İlçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında Diclekent bölgesinde iki seçim bürosu açtı. Yüzlerce kişinin katıldığı büro açılışları Newroz kutlamasına dönüştü.

BDP Kayapınar İlçe Örgütü, 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Diclekent bölgesinde iki seçim bürosunun açılışını yaptı. Büro açılışlarına Kayapınar BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Kayapınar eş belediye başkan adayı M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, Barış Anneleri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Musa Anter Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışında konuşan eş belediye başkan adayı Fatma Arşimet, "30 Mart seçimlerinde Kürt halkının vereceği güçlü mesaj Sayın Öcalan'ın özgürlüğü ve tüm cezaevindeki arkadaşların tahliye edilmesini önündeki tüm engelleri kaldıracaktır. Halkımızın bu gerçeklikle her alanda mücadelesini yükseltiyor. 30 Mart seçimleri konusunda kimse bölgede hesap yapmasın"şeklinde konuştu.

Eş Başkan Adayı M. Ali Aydın ise yaptığı konuşmada, "Diyarbakır zindanlarında başlayan isyan ateşi bugün tüm coğrafyada daha da güçlenerek yanıyor. Diyarbakır halkı Sayın Öcalan Diyarbakır seçimlerinde yüzde yetmişlik bir oy oranıyla kazanılmasını yönünde açıklamasını yerine getirecek güçte ve bilinçtedir. Kayapınar halkı güçlü bir destekle seçtiği vekili Hatip Dicle ve belediye başkanı Zülküf Karatekin ile binlerce Kürt siyasetçiyi cezaevlerinde tutun AKP hükümetini sandığa gömecektir"dedi.

Konuşmaların ardından seçim borusunun kurdelesi Barış Anneleri tarafından kesildi. Açılış sonrası yüzlerce vatandaş halaylar çekerek açılışı Newroz kutlamasını dönüştürdü. Kutlamalar sırasında atılan onlarca havaiyi fişekler gökyüzünü aydınlattı.

İKİNCİ SEÇİM BORUSUN AÇILIŞINA YÜRÜYEREK GİTTİLER

İlk bürosunun açılışı sonrası yüzlerce kişi yürüyerek Yılmaz Güney Caddesi'nde ikinci bürosunun önüne gitti. Yürüyüş sırasında evlerinin balkonlarına, yoldan geçen araçlardaki vatandaşlar kornalarını çalarak yürüyüşe destek verdiler. İkinci seçim borusunun açılışı katılımcılar tarafından yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayapınar'da BDP'nin Seçim Bürosu Açılışı Kutlamaya Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement