Selçuk'ta Rektörler Buluşması - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Rektörler Buluşması

Selçuk\'ta Rektörler Buluşması

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 37.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rektör Prof.Dr.Hakkı Gökbel öncülüğünde gerçekleştirilecek bir organizasyonla üniversite tarihinde görev yapan ve hayatta olan tüm rektörleri ilk kez buluşturmaya hazırlanıyor.

09.04.2012 11:58

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 37. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel öncülüğünde gerçekleştirilecek bir organizasyonla üniversite tarihinde görev yapan ve hayatta olan tüm rektörleri ilk kez buluşturmaya hazırlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 11 Nisan tarihinde gerçekleşecek büyük buluşmaya üniversitenin kurucu rektörlerinden Prof. Dr. Mümin Köksoy'un da katılarak Selçuk Üniversitesi'nin kuruluş serüvenini anlatan konferans vereceğini söyledi. 37. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerin ilk bölümü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Selçuk Üniversitesi'nin Kurucu Rektörlerinden Prof. Dr. Mümin Köksoy, 11 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 14.00'de "37 Yıllık Çınar'ın Doğuş Serüveni" konulu konferans verecek. Konferansta ayrıca Üniversite Televizyonu tarafından hazırlanan ve görev yapan tüm rektörlerin fotoğraflarını içeren tanıtım filmi gösterilecek. Akademisyenler ve öğrencilerin konferansa yoğun ilgi göstermesi beklenirken, dinleyiciler arasında Prof. Dr. Köksoy'un Konya'daki yakınları da bulunacak.

REKTÖRLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Etkinliklerin akşam bölümünde ise Rektörler Buluşması gerçekleşecek. Selçuk Üniversitesi tarihinde görev yapmış ve hayatta olan rektörler, Merkez Rektörlük binasında kendileri onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. Geceye Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve rektör yardımcılarının yanı sıra Kurucu Rektörlerden Prof. Dr. Mümin Köksoy, Prof. Dr. Halil Cin, Prof. Dr. Süleyman Okudan da katılacak. Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu ise önceden belirlenmiş bir programı nedeniyle yer alamayacak. Selçuk Üniversitesi'nin tarihi süresince görev yapmış diğer rektörleri Prof. Dr. Ali Rıza Çetik, Prof. Dr. Neşet Çağatay, Prof. Dr. Erol Güngör ve Prof. Dr. Süleyman Kadayıfçılar vefat etmişlerdi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, geceye katılan tüm rektörlere hizmet yılları süresince üniversiteye ve şehre katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edecek. Gecede Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı tarafından 'Türk Sanat Müziği' konseri icra edilecek. Ayrıca vefat eden rektörler anısına hazırlanan tanıtım filmi izlenecek.

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ KURAMAZ

Selçuk Üniversitesi tarihi boyunca görev yapan tüm rektörlerin birbirinden değerli ve unutulmayacak hizmetler verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Her biri bizim için çok değerli ve önemli şahsiyetlerdir. Kendilerini yıllar sonra üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Etkinliklerle ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. Geçmişini bilmeyenin geleceğini kuramayacağına yönetim olarak inanıyoruz. Bu nedenle de göreve geldiğim ilk günlerde planladığımız bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Eski rektörlerimizle bir çatı altında bulunmaktan büyük memnuniyet ve onur duyacağımı şimdiden belirtmek isterim" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Rektörler Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement