Sgk Haftası Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Sgk Haftası Başlıyor

Sgk Haftası Başlıyor

Sosyal Güvenlik Haftası bu yıl kurumun sosyal yönü ön plana çıkarılarak farklı etkinliklerle kutlanacak.

10.05.2013 13:28

Sosyal Güvenlik Haftası bu yıl kurumun sosyal yönü ön plana çıkarılarak farklı etkinliklerle kutlanacak. Kurum Müdürü olarak atandıktan sonra Gülen Yüz masası kurarak kuruma gelen vatandaşların sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlayan SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, şimdi de mesai başlamadan önce kurum personeline 10 dakikalık kültür fizik hareketleri yaptıracaklarını söyledi.

SGK İl Binasında basınla buluşan SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Sosyal Güvenlik Haftasında farklı etkinlikler düzenleyerek toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını kaydetti.

Canbasoğlu, "Sosyal Güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, Toplumda ortak bir sosyal güvenlik bilinci oluşturmasına katkı sağlamak, Vatandaşlarımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, Kayıt dışı istihdam, kayıp ve kaçaklarla mücadelenin toplumun her kesiminin görevli olduğunun altını çizmek için her yıl Sosyal güvenlik Haftasını kutluyoruz. Bu yılda 13- 19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftasının amacına ulaşması için hafta boyunca çeşitli etkinliklerle yapacağız. Amacımız Kaliteli, adil, kolay erişebilir, insan odaklı hizmet veren, aktüer yal ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmektir. Vizyonumuz, Uluslararası standartların üzerinde Sosyal Güvenlik hizmeti veren, model alınan öncü ve saygın bir kurum olmaktır" dedi.

13 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Hafta kapsamında aynı gün Sakarya'ya gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun programı dolayısıyla bazı değişiklikler olacağını anlatan Canbasoğlu, "Bakan programı nedeniyle protokol ziyaretlerini daha sonra gerçekleştireceğiz. İlk gün engelli çocukları olan anneleri ziyaret edeceğiz. Haftanın ikinci günü Engelliler Haftası kutlamalarına destek vererek Atatürk standındaki kutlamalara katılacağız. Üçüncü gün ise Halk yürüyüşü yaparak vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Aynı gün kurumumuzun bahçesinde bir hobi bahçesinin açılışını yapacağız. Adapazrı Belediyemizin katkılarıyla çok kısa zamanda da hobi bahçemizin yanına bir spor kompleksi yapılacak. Akşam ise gelenekselleşen bir resepsiyon düzenleyerek, en fazla prim yaıran 10 işverene ve ek 5 ödemesi yapan kadın sigortalılarımıza plaket vereceğiz. Haftanın son günü ise kurum çalışanlarımıza Poyrazlar Gölü'nde eğitim semineri ve piknik düzenleyeceğiz ve Çark Mesire alanında kimsesiz çocukları ağırlayacağız" dedi.

Türkiye'deki sigortalı çalışan ve nüfusa göre en az personelle Sakarya SGK'nın hizmet verdiğinin altını çizen Canbasoğlu, "Memur sayımız o kadar az ki telefonlara bakamıyoruz. Telefonlara bakılmadığı yönünde kuruma çok fazla şikayet geliyor. Bu kadar az personelle çalışırken benim telefona bakması için en az 6 kişi görevlendirmem lazım. Vatandaşlardan ricam Sakarya SGM'ye mail atmaları veya alo 170'i arayarak sorunlarını bildirmeleri. Bu şekilde olursa vatandaşlara geri dönüşümüz daha çabuk olacaktır" dedi.

Kurum müdürü olarak atanmasının hemen ardından Gülen Yüz masası kurarak kuruma gelen vatandaşların en kısa sürede işlerini halletmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Canbasoğlu Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu'nda Yüksek Lisans gören öğrencilerin desteği ile her gün mesai başlamadan 10 dakika önce personele kültür fizik hareketleri yaptırarak daha verimli çalışmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Haftası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement