Simav'dan Avrupa'ya Tekstil İhracatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Simav'dan Avrupa'ya Tekstil İhracatı

13.12.2017 11:54

- Simav'dan Avrupa'ya tekstil ihracatı Ağırlıklı olarak bayanların çalıştığı iş yerinde üretilen gömlekler, başta Amerika ve Almanya olmak üzere 42 Avrupa ülkesine ihraç ediliyorKÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde 3 yıl önce kurulan tekstil atölyesinden, Avrupa'nın 42 ülkesine bir ayda 43...

- Simav'dan Avrupa'ya tekstil ihracatı

Ağırlıklı olarak bayanların çalıştığı iş yerinde üretilen gömlekler, başta Amerika ve Almanya olmak üzere 42 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde 3 yıl önce kurulan tekstil atölyesinden, Avrupa'nın 42 ülkesine bir ayda 43 bin gömlek ihraç ediliyor.

Ağırlıklı olarak bayanların çalıştığı iş yerinde üretilen gömlekler, başta Amerika ve Almanya olmak üzere 42 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Kaliteli ve sağlıklı kumaş ve iyi işçiliği ile Avrupa ülkelerindeki toptancıların dikkatini çeken gömleklerin ihracatından önemli ölçüde girdi sağlandığı belirtiliyor. ERK Tekstil İşletmesi sahibi Ercan Göl, Simav'da üretilen gömleklerin, yurt dışına gönderilmesiyle, önemli bir döviz girdisi sağlandığını ifade etti. Göl, "Tekstil İşletmemizde aylık 43 bin adet gömlek üretiyoruz. Şu anda benimle birlikte 150 kişinin çalıştığı İşletmemizi, imkanlar dahilinde büyültmeyi ve 400 kişiye iş istihdamı sağlamayı planlıyoruz" dedi.

Tekstil atölyesinde halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalışan İpek Seymanoğlu, 150 kişilik ekiple ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti.

Tekstil çalışanı Fatma Kaçmaz Karaca, "Bu iş yerine girmeden önce sökülen bir giysiyi dikmeyi bilmezken ihraç ettiğimiz bu gömlekleri yurt dışına göndermekten mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Usta başı olarak çalışan Hatice Özbudak ve Mehmet Türkan, İhraç ürünü gömlek hazırlayıp, bir çok Avrupa ülkesine gönderdiklerini belirttiler.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'dan Avrupa'ya Tekstil İhracatı - Son Dakika


Advertisement