Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) açıldı.

02.06.2014 18:08

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) açıldı.

Akliman mevkisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından temeli 4 yıl önce atılan SÜBİTAM'ın açılışına Vali Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz ile daire müdürleri katıldı.

Vali Köşger, Türkiye bilişim çağını yakalamak zorundaysa çevrede kurulan üniversitelerin böyle tesislerle donatılması gerektiğini söyledi.

Sinop Üniversitesi'nin SÜBİTAM'la birlikte yeni bir aşamaya geçtiğini belirten Köşger, şunları kaydetti:

"Sinop Üniversitesi'ne kurulan Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin Sinop'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye üniversiteleri dünya üniversiteleri ile yarışmak ve rekabet etmek zorunda. Dünyada ilk 500'e giren üniversite sayımızın 3, 4, 5'ten 20, 30, 50 ve100'lere çıkması lazım. Çevre üniversitelerin de bu rakamlar arasına girmesi lazım. Sinop Üniversitesinin de önümüzdeki 10 yıllık hedefte ilk 500'e girmesi kanaatini taşıyorum ve bu tesis inşallah onu sağlayacak bir tesis. Tekrar hayırlı olsun."

SÜBİTAM Müdürü Prof. Dr. İsmet Berber ise SÜBİTAM'ın Karadeniz Bölgesi'nin en büyük merkez araştırma laboratuvarı olduğunu belirtti.

Sinop Üniversitesi ve diğer üniversitelerin akademisyenlerinin projeleri ve bilimsel çalışmaları ile Sinop ve civar illerdeki sanayi kuruluşlarına üst düzey bilimsel katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Berber, merkezin bölge sanayisinin ileri teknolojilere dayalı test, analiz ve Ar-Ge çalışmalarına uzman akademisyenleriyle cevap verebilecek düzeyde olup, üniversite sanayi işbirliği kapsamında danışmanlık hizmetleri sunabilecek altyapıya sahip olduğunu kaydetti.

Sinop Üniversitesi ve diğer üniversitelerin akademik elemanlarının proje ve bilimsel çalışmalarına, Sinop ile civar illerde bulunan sanayi kuruluşlarına üst düzey katkı sağlaması amacıyla kurulan SÜBİTAM'da moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarı, mikrobiyoloji, analitik, mikroskobi ve hidrobiyoloji gibi laboratuvarları kapsayan 16 araştırma ve 8 çalışma laboratuvarı bulunuyor. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement