Sp, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Sp, Gündemi Değerlendirdi

Sp, Gündemi Değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, "Türkiye'deki oynanan oyunun Karadeniz üzerinden yapıldığını düşünüyorum" dedi.

22.02.2013 21:34

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, " Türkiye'deki oynanan oyunun Karadeniz üzerinden yapıldığını düşünüyorum" dedi.

SP İl Başkanı Hasan Bayram Var, beraberinde Başkan Yardımcıları Cemalettin Sami Oklun, Necati Yusufoğlu ve Zekeriya Tekiner ile Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ağca, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'i makamında ziyaret ettiler.

Türkiye'nin zor bir dönemeçten geçtiğini belirten SP İl Başkanı Hasan Var, "Özellikle hükümetin uygulamış olduğu hem ekonomik hem de dış politikada yanlış politikalar neticesinde Başbakan bir süreç başlattı. Adına da 'İmralı Süreci' dedi. Kavramların bile içini boşalttığımız günler yaşıyoruz. 'Abdullah Öcalan' demiyoruz da 'İmralı' diyoruz. Dolayısıyla Samsun'un da özellikle Karadeniz Bölgesi'nin bu süreçte kullanıldığını düşünüyorum. Son dönemde Samsun'a gelen bazı BDP'li milletvekillerinin ziyareti sonucunda oluşturulan hava ve psikolojik ortam bile bence birkaç grup tarafından provoke edilerek bu sürece hizmet edildi. Sinop'ta ve Samsun'da bir şeylerin olması aslında isteniyordu ve test edildi" diye konuştu.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden bazı diplomatların Samsun'da bazı kişilerle görüşmüş olmasının kafalarda soru işareti oluşturduğunun altını çizen Var, "Onun ardından BDP'lilerin buraya gelmesi, Karadeniz'i test etmesi de bir vesileydi. Ben Türkiye'deki oynanan oyunun Karadeniz üzerinden yapıldığını düşünüyorum. İmralı sürecinin yani terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşülmesinin bence hükümetin ve Başbakan'ın kendi tabanı ve fikirleriyle çeliştiği anlamına gelir. Terörü çözmek asıl amaçsa bu ancak İslam kardeşliğiyle yani Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki halklarla kucaklaşmayla, oraya yatırım götürmekle ve desteklenmesiyle çözülür. Yoksa bir terörist başı ile görüşerek olmaz. Bu süreç Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir yere götürecektir diye düşünüyoruz. İnşallah Abdullah Öcalan'ın fikirlerini hayata geçirme açısından başarılı olmaz ama kanın dökülmemesi için biz her zaman varız. Çünkü oradaki kandırılmış gençler özellikle 2002 seçimlerinden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi tamamen din dışı unsurlara bırakıldı. Son 12 yıldır oralarda BDP'li unsurlar belediye başkanlığını kazanıyor ve oradaki gençler din dışı eğitimlere tabi tutuluyorlar. Güneydoğu'da dini bir eğitim olmadığı sürece bu süreci bu hükümet başaramaz. İslam kardeşliğinin orada yaygınlaştırılması önemli bir unsur haline geliyor. Bence Karadeniz halkı bu oyuna gelmeyecektir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement